Για κάποιους αποτελεί μία απολαυστική καθημερινή κίνηση του grooming, όμως για τους περισσότερους είναι μία αναγκαία, βαρετή διαδικασία. Παρόλα αυτά το ξύρισμα είναι μία πολύ σημαντική υπόθεση που έχει και αυτή την τεχνική της. Οταν εκτελείται σωστά ανανεώνει την ανδρική επιδερμίδα. Στην αντίθετη περίπτωση όμως μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, όπως ερεθισμούς, τραυματισμούς, κοκκινίλες, ξηροδερμία. Γι’ αυτό ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα τα οποία θα χαρίσουν ένα τέλειο, απολαυστικό ξύρισμα και παράλληλα θα σας προφυλάξουν από τα παραπάνω θέματα.

# Κάντε καθαρισμό

Το πρωϊ καθαρίστε το πρόσωπό σας με μία ειδική καθαριστική σύνθεση που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σας. Δημιουργήστε αφρό και ξεπλύνετε με χλιαρό / ζεστό νερό που θα ανοίξει τους πόρους και θα μαλακώσει τις τρίχες. Επιπλέον, έτσι μειώνετε τις πιθανότητες κοψίματος.

Extra tip: Μία φορά την εβδομάδα, κάντε απολέπιση με ένα ειδικό scrub το οποίο καταπολεμά τα μαύρα στίγματα, διώχνει τα νεκρά κύτταρα και κάνει πιο λεία την επιδερμίδα ώστε να γλιστράει καλύτερα το ξυράφι.

# Απλώστε έναν αφρό ξυρίσματος

Διαλέξτε μία σύνθεση που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σας. Π.χ. για ευαίσθητη ή κανονική επιδερμίδα, προκειμένου να ελαχιστοποιεί τους ερεθισμούς και να επιτρέπει στο ξυράφι να γλιστρά καλύτερα. Ιδανικά απλώστε τον αφρό με ένα πινέλο αντί με τις παλάμες σας. Αυτό θα ανασηκώσει τις τρίχες ώστε το ξυραφάκι να τις κόψει όσο το δυνατόν πιο κοντά στη ρίζα.

# Επιλέξτε ένα καλής ποιότητας ξυραφάκι

Διαλέξτε κάποιο με πολλαπλές λεπίδες, που προσαρμόζεται στις καμπύλες του προσώπου. Επειτα από 1-2 χρήσεις του, τσεκάρετε την κατάστασή του. Εάν οι λεπίδες έχουν ξεθωριάσει ή φαίνονται φθαρμένες, πρέπει να το αντικαταστήσετε ή να αλλάξετε κεφαλή. Το κοφτερό ξυραφάκι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αποφύγετε τα κοψίματα και τους ερεθισμούς.

# Κάντε δυο περάσματα με το ξυραφάκι.

Στο πρώτο ξυρίζεστε προς τη φορά της τρίχας. Στο δεύτερο, κόντρα. Οπου χρειάζεται τεντώνετε το δέρμα έτσι ώστε να έρχεται σε απόλυτη επαφή με το ξυραφάκι. Ετσι επιτυγχάνεται το βαθύ, ομοιόμορφο ξύρισμα.

#Ολοκληρώστε τη διαδικασία με μία εξειδικευμένη περιποιητική σύνθεση.

Εφαρμόστε ένα after shave χωρίς οινόπνευμα ή μία ενυδατική κρέμα που θα ανακουφίσει και θα καταπραϋνει την επιδερμίδα.