Όλοι κυνηγάμε την πολυπόθητη ευτυχία και σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που μπορούν να τονώσουν την διάθεσή μας και να ενισχύσουν το αίσθημα ευημερίας. Κάθε νόμισμα όμως, έχει δύο πλευρές κι έτσι υπάρχουν και ορισμένες.. συνήθειες – «παγίδες», στις οποίες πέφτουμε άθελά μας, καθώς τις.. τηρούμε πιστά, δίχως να γνωρίζουμε ότι μας κάνουν δυστυχισμένους.

Οι συνήθειες που μας κάνουν.. δυστυχισμένους

Μερικές από τις συνήθειες που μας κάνουν δυστυχισμένους, δίχως να το συνειδητοποιούμε περιλαμβάνουν:

Κάνουμε skip στην γυμναστική

Η γυμναστική αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα για την μείωση και την καλύτερη διαχείριση του άγχους, με επιστημονικά δεδομένα να αποδεικνύουν την ανακουφιστική της δράση. Ωστόσο, το κρύο ή ακόμα και οι περιορισμοί της μετακίνησης μπορεί να μας αποτρέψουν από την υγιεινή συνήθεια.

Για να μην χάσετε το κίνητρό σας, οι ειδικοί προτείνουν να προγραμματίζετε την άσκησή σας, ακόμα και αν πρόκειται για λίγα λεπτά περπάτημα, όπως θα κάνατε αν είχατε ραντεβού με έναν γιατρό.

Κοιμάστε υπερβολικά

Οι υγιεινές συνήθειες βασίζονται σε ένα σταθερό και ποιοτικό πρόγραμμα ύπνου, με τους ειδικούς να προτείνουν τις επτά έως και οκτώ ώρες κάθε βράδυ. Το να ξαπλώνετε όμως και να χάνεστε στα ζεστά σκεπάσματα για πολύ παραπάνω από αυτό το διάστημα, μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από το να σας ξεκουράσει και να σας «γεμίσει» ενέργεια.

Ο υπερβολικός ύπνος αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Sleep.

Επιπλέον, ορισμένα ερευνητικά δεδομένα, έχουν συνδέσει τις περισσότερες από οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ με υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, αύξηση του σωματικού βάρους και διαβήτη τύπου 2.

Τρώτε (μόνο) comfort foods

«Μερικές φορές και ειδικά σε περιόδους άγχους, το φαγητό μας παρηγορεί και μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια και ικανοποίηση» επισημαίνει η Lisa Sasson, κλινική αναπληρώτρια καθηγήτρια διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Κι ενώ τα αγαπημένα σας comfort food μπορεί να σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα ψυχολογικά, έστω και για λίγο, στο τέλος θα σας αφήσουν υποτονικούς, αφού το σώμα σας αντιμετωπίζει τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες σαν να είναι σάκχαρα, δηλαδή γρήγορη πέψη και απορρόφηση.

Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τους υδατάνθρακες που προκαλούν κόπωση με πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις, όπως τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως.