Συνήθως όταν θέλουμε να ανανεώσουμε τα μαλλιά μας, «παίζουμε» με το χρώμα ή το κούρεμα. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, απλοί τρόποι που τα αναζωογονούν και βελτιώνουν την εμφάνισή τους. Πρόκειται για τα παρακάτω βήματα φροντίδας που θα φέρουν την ανοιξιάτικη ανανέωση στα μαλλιά μας και θα φρεσκάρουν την εικόνα τους χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουμε κουπ.

#1 Βαθύς καθαρισμός στο τριχωτό

Απαλλάσσουμε τα μαλλιά μας από τυχόν υπολείμματα των προϊόντων στάιλινγκ, ρύπους και λιπαρότητα. Παράλληλα όμως καθαρίζουμε σε βάθος την τρίχα και το τριχωτό της κεφαλής. Για να το πετύχουμε αυτό, χρησιμοποιούμε ένα εξειδικευμένο scrub ή μία μάσκα για το τριχωτό με άργιλο. Τι κάνουμε:

-Βρέχουμε καλά τα μαλλιά και το τριχωτό και εφαρμόζουμε τμηματικά τη σύνθεση, μέχρι να καλύψουμε όλο το κεφάλι.

-Κάνουμε απαλό μασάζ με τα ακροδάχτυλα για περίπου ένα λεπτό.

-Ξεπλένουμε με άφθονο νερό μέχρι να αφαιρεθεί όλο το προϊόν και στη συνέχεια περνάμε στο λούσιμο.

Το αποτέλεσμα: Τα μαλλιά θα αποκτήσουν εντυπωσιακή λάμψη και οι ρίζες περισσότερο όγκο.

#2 Τονώνουμε το χρώμα των βαμμένων μαλλιών

Μήπως το χρώμα τους έχει ξεθωριάσει ή έχει αλλοιωθεί; Τότε χρησιμοποιούμε το κατάλληλο σαμπουάν και μάσκα με χρωστικές ουσίες, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και αμινοξέα που θα το επαναφέρουν στον αρχικό τους τόνο. Επιπλέον θα προσφέρουν στην τρίχα τροφή και ενυδάτωση. Ετσι θα αποκτήσει ξανά λεία υφή ενώ το χρώμα της θα αποκτήσει περισσότερη ένταση και ζωντάνια.

#3 Εφαρμόζουμε εξειδικευμένες μάσκες

Αν είναι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα από τεχνικές επεξεργασίες, επενδύουμε σε εξειδικευμένες μάσκες. Τέτοιες είναι οι συνθέσεις με συστατικά όπως η βιοτίνη, το υαλουρονικό οξύ και η υδρολυμένη πρωτεϊνη μεταξιού τις οποίες μπορούμε να εφαρμόζουμε στο σπίτι. Αυτά τα συστατικά συμβάλλουν στην επανόρθωση της τρίχας που έχει την όψη και την υφή άχυρου, χαρίζοντάς της απαλότητα και μεταξένια υφή.

#4 Ποντάρουμε στις θεραπείες του λουτήρα

Οπως για μία σπέσιαλ περιποίηση προσώπου απευθυνόμαστε στους ειδικούς έτσι και στην περίπτωση των μαλλιών, απευθυνόμαστε στους hair experts. Αυτοί έπειτα από την εξατομικευμένη διάγνωση θα μας υποδείξουν τις ενδεδειγμένες θεραπείες οι οποίες θα βελτιώσουν ορατά την ποιότητα της τρίχας μας καταπολεμώντας συμπτώματα όπως: Αγρια υφή, θαμπάδα, ψαλίδα, φριζάρισμα. Επιπλέον εκτός από τα ορατά πλεονεκτήματά τους που μεταμορφώνουν την εμφάνισή τους, θα βιώσουμε και μια πολυτελή αίσθηση spa που θα μας χαλαρώσει και θα μας αναζωογονήσει.