Ένα από τα αγαπημένα προϊόντα μακιγιάζ που από μόνη της δίνει ένταση στο βλέμμα κάνοντάς το πιο ξεκούραστο και σαγηνευτικό, είναι η μάσκαρα. Ωστόσο, αν δεν τη χρησιμοποιούμε σωστά μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Άλλες φορές μουντζουρώνει, άλλες σχηματίζει κόμπους και κολλάει τις βλεφαρίδες μεταξύ τους, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις ενδέχεται να προκαλέσει μολύνσεις. Τα παρακάτω πολύτιμα επαγγελματικά tips θα μας χαρίσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα που κλέβει τις εντυπώσεις.

Τα επαγγελματικά tips της μάσκαρα για άψογο αποτέλεσμα

# Δεν κουνάμε το βουρτσάκι με ζιγκ-ζαγκ κινήσεις αλλά από τις ρίζες και προς τις άκρες με ευθείες κινήσεις. Ετσι θα αποφύγουμε τους κόμπους και θα δώσουμε όγκο και κίνηση στις βλεφαρίδες.

# Για να καλύψουμε κάθε βλεφαρίδα, ακόμα και τις πιο μικρές, λυγίζουμε το βουρτσάκι ώστε να είναι κάθετο στη λαβή του.

# Για να κάνουμε τις βλεφαρίδες να φαίνονται πιο μακριές, απλώνουμε τη μάσκαρα πρώτα στις άκρες τους. Επειτα περνάμε άλλη μία στρώση από τις ρίζες στις άκρες.

# Αν οι βλεφαρίδες μας είναι πολύ κοντές ή πολύ ίσιες και ακουμπάνε στα βλέφαρα, τότε επιλέγουμε μια αδιάβροχη μάσκαρα, προκειμένου να μην αφήνει ίχνη. Το ίδιο κάνουμε το καλοκαίρι, είτε στην πόλη, όταν η ζέστη «λιώνει» τη μάσκαρα πάνω στα βλέφαρά μας, είτε στην παραλία.

# Σε περίπτωση που η μάσκαρα έκανε μουντζούρα, την καλύπτουμε με κονσίλερ. Εναλλακτικά την αφήνουμε να στεγνώσει και μετά σβήνουμε τη μουντζούρα με μια μπατονέτα. Δεν τρίβουμε και σίγουρα δεν την καθαρίζουμε με κάποιο προϊόν ντεμακιγιάζ γιατί θα αφαιρέσει τοπικά το μακιγιάζ μας.

 

# Χρησιμοποιούμε πρώτα το ειδικό ψαλιδάκι που κάνει την καμπύλη τους μεγαλύτερη, και μετά τοποθετούμε τη μάσκαρα. Διαφορετικά οι βλεφαρίδες μας μπορεί να μαδήσουν ή να σπάσουν.

 

Τι πρέπει να προσέξουμε

#Μήπως η σύνθεσή μας έχει λήξει;

Αν οι βλεφαρίδες πέφτουν ή φαίνονται πιο αδύναμες, πιθανότατα να φταίει η μάσκαρα. Οι ειδικοί λένε ότι ανάλογα με τη χρήση της, η διάρκεια ζωής της κυμαίνεται από 3-8 μήνες.

# Μήπως τα μάτια μας έχουν γίνει πιο ευαίσθητα και κοκκινίζουν;

Αν δεν κάνουμε ντεμακιγιάζ κάθε βράδυ υπάρχει η πιθανότητα τα υπολείμματα της μάσκαρα να εισχωρούν στους οφθαλμούς προκαλώντας ερεθισμούς. Ετσι πριν πέσουμε για ύπνο, βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε απομακρύνει σωστά κάθε ίχνος προϊόντος. Επίσης αποφεύγουμε τις λοσιόν ντεμακιγιάζ με οινόπνευμα και προτιμάμε τις διφασικές, το νερό micellaire, τα έλαια καθαρισμού καθώς και τα balm καθαρισμού.