Ενώ το στρες, η ένταση και τα νεύρα είναι όλα φυσιολογικό μέρος της ζωής, πολλές φορές το να βρείτε την ψυχραιμία και τη δύναμη να τα διαχειριστείτε, δεν είναι τόσο εύκολο στην πράξη. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι που μπορεί να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την ένταση και να ηρεμήσετε.

Απλοί τρόποι να απαλλαγείτε από την ένταση

*Συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας

Οι ελεγχόμενες αναπνοές είναι ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ηρεμήσετε. Όταν έχετε ένταση τείνετε να παίρνετε μικρές, κοφτές αναπνοές. Βοηθήστε τον εαυτό σας να αποβάλλει την ένταση, εστιάζοντας στο να παίρνετε βαθιές, αργές αναπνοές.

*Διαβάστε ένα βιβλίο

Πολλές φορές ένα βιβλίο αρκεί για να ηρεμήσετε και να «καθαρίσετε» το μυαλό σας.. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει επειδή το μυαλό αναγκάζεται να συγκεντρωθεί σε αυτό που διαβάζει και κάπως έτσι αποσπάται η προσοχή του από τους υπόλοιπους προβληματισμούς που το βασανίζουν. Σημασία δεν έχει το τι είδους βιβλίο θα επιλέξετε να διαβάσετε, αλλά το να απορροφηθείτε από αυτό. Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Σάσεξ, ακόμη και 6 λεπτά ανάγνωσης την ημέρα αρκούν για να αποβάλλουμε τα 2/3 του καθημερινού στρες που νιώθουμε.

*Παραδεχτείτε τα συναισθήματά σας

Μη διστάζετε να εκφράζετε τα όσα νιώθετε. Όταν δηλώνετε το πώς αισθάνεστε, νιώθετε σαν να φεύγει ένα βάρος από πάνω σας, ακόμη κι αν η κατάσταση δεν βελτιώνεται πρακτικά. Τηλεφωνήστε σε έναν φίλο που εμπιστεύεστε και μοιραστείτε μαζί του αυτό που σας προβληματίζει. Μερικές φορές απλά το να ξέρετε ότι είναι κάποιος εκεί για να σας ακούσει, κάνει την κατάσταση να φαντάζει αυτόματα καλύτερη.

*Ακούστε μουσική

Την επόμενη φορά που θα νιώσετε να σας καταλαμβάνει ο θυμός και η ένταση, αρπάξτε τα ακουστικά σας και βάλτε την αγαπημένη σας μουσική. Αυτή η πρακτική μπορεί να βοηθήσει τόσο το σώμα όσο και το μυαλό σας να ηρεμήσουν.

*Βγείτε έξω

Η θερμοκρασία και ο αερισμός σε ένα κλειστό δωμάτιο μπορούν να εντείνουν τη δυσφορία σας. Απομακρυνθείτε όσο το δυνατόν πιο σύντομα από τον χώρο αυτό και βγείτε έξω, ακόμη και στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας, ώστε να αναζωογονηθείτε. Ο φρέσκος αέρας σε συνδυασμό με την αλλαγή περιβάλλοντος μπορούν να επιδράσουν θετικά στην ψυχολογία σας.

*Αλλάξτε στάση σώματος

Σταθείτε σε ευθεία θέση, αναπνεύστε βαθιά και χαλαρώστε τους ώμους σας. Συνήθως όταν είμαστε στρεσαρισμένοι, η ένταση τείνει να συσσωρεύεται στους ώμους.