Λατρεύεις το καλοκαίρι, όμως το δέρμα σου δεν τρέφει απαραιτήτως τα ίδια συναισθήματα. Λίγο ο ήλιος, λίγο η θάλασσα, λίγο ο ιδρώτας, και το αποτέλεσμα είναι ακμή που φουντώνει, ξηρό δέρμα που αδικεί τα πόδια σου – και δεν θα μιλήσουμε καν για τις πανάδες και τα καψίματα. Αν όλα τα παραπάνω σου ακούγονται γνώριμα, όμως, δεν φταίνε μόνο οι λιακάδες. Κατά πάσα πιθανότητα, δεν λαμβάνεις κι εσύ επαρκή μέτρα  – ή δεν έχεις εντοπίσει τα σωστά προϊόντα – για να τα αποτρέψεις.

Ομορφιά που ξεκινά από μέσα

Ναι, εντάξει, είναι κλισέ, όμως τι να κάνουμε που ισχύει; Η περιποίηση του δέρματός σου, είτε μιλάμε για το πρόσωπο, είτε για το σώμα σου, ξεκινά από το ποτήρι και το πιάτο σου. Προσπάθησε να πίνεις όσο το δυνατόν περισσότερο νερό και βάλε στη διατροφή σου άφθονα φρούτα και λαχανικά, που θα σε βοηθήσουν να αναπληρώσεις τα υγρά που χάνονται με τον ιδρώτα.

Καθαρό δέρμα = Χαρούμενο δέρμα

Ο σωστός καθαρισμός είναι σημαντικός σε όλη τη διάρκεια του έτους, όμως ειδικά το καλοκαίρι γίνεται κρίσιμος, εξαιτίας του ιδρώτα και της υγρασίας. Γενικώς, προτίμησε ήπιες συνθέσεις – ειδικά αν το δέρμα σου είναι ξηρό – και φρόντισε για την καλή και τακτική απολέπιση τόσο του προσώπου όσο και του σώματός σου. Με τον τρόπο αυτό, δεν θα κάνεις απλώς το δέρμα σου να λάμπει, αλλά θα το βοηθήσεις να υποδεχτεί καλύτερα το αντηλιακό και να διατηρήσει για περισσότερο καιρό το μαύρισμά του.

Προστασία, ενυδάτωση, δροσιά

Γιατί τα λέμε όλα μαζί; Κανονικά, αυτό το κείμενο θα συνέχιζε με τέσσερις ξεχωριστές ενότητες, η καθεμιά αφιερωμένη και σε μια ξεχωριστή καλοκαιρινή ανάγκη της επιδερμίδας σου. Όμως συμβαίνει η καθεμιά τους να καλύπτεται στο μέγιστο από το νέο καλοκαιρινό Dermagor kit, με τέσσερα άκρως καλοκαιρινά προϊόντα ομορφιάς, από φυσικά συστατικά και με υψηλή αποτελεσματικότητα. Πιο αναλυτικά:

Ασπίδα κατά της φωτογήρανσης

Σου το λέμε και τον χειμώνα, οπότε φαντάσου πόσο θα επιμείνουμε το καλοκαίρι: δεν πρέπει να βγαίνεις ποτέ από το σπίτι χωρίς να φοράς το αντηλιακό σου. Ιδανικά, ούτε για να πεταχτείς μέχρι το περίπτερο. Η Dermagor Crème Solaire FPS 50+ σε απόχρωση Beige Clair θα σε καλύψει πλήρως, με κορυφαία προστασία απέναντι στην ακτινοβολία UVA/UVB, και τον μελετημένο συνδυασμό φυσικών και οργανικών φίλτρων, φυτικών εκχυλισμάτων και αντιοξειδωτικών ουσιών που γίνεται άριστα ανεκτός από το δέρμα.

Στα πολύτιμα συστατικά που περιέχει, και που είναι ειδικά επιλεγμένα για μεγάλης διάρκειας, χρονο-σταθερή φωτοπροστασία, συγκαταλέγονται το έλαιο καρπών Macademia, έλαιο καρύδας, εκχύλισμα από Candelilla, τοκοφερόλη και ρετινόλη – δηλαδή, ουσίες πλούσιες σε βιταμίνες και άλλα πολύτιμα οξέα και ιχνοστοιχεία με σημαντική δράση κατά της φωτογήρανσης.

Επιπλέον, η Crème Solaire FPS 50+, είναι δερματολογικά ελεγμένη, με αντηλιακά φίλτρα που συμμορφώνονται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς υγείας, δεν περιέχει parabens, οινόπνευμα και χρωστικές και είναι μη φαγεσωρογόνος. Θα εκτιμήσεις πολύ την άμεση απορρόφησή της που δεν αφήνει πίσω της ίχνος λιπαρότητας, αλλά και το διακριτικό, φυσικό και ευχάριστο άρωμά της.

Τέλος στις ατέλειες

Κι αν θέλεις και υψηλή προστασία, και ματ αποτέλεσμα, και καλή κάλυψη των ατελειών; Μια καλή BB Cream είναι αυτό που ψάχνεις – και κατά τη γνώμη μας θα τη βρεις στην Dermagor BB Crème Solaire Teintée FPS 50+. Κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος (και ιδανική για μικτές έως λιπαρές επιδερμίδες) έχει πολλαπλή δράση, προσφέροντας πολύ υψηλή προστασία από τη UVA/UVB ακτινοβολία και την ατμοσφαιρική ρύπανση, εξισορροπώντας την όψη της επιδερμίδας και αφήνοντας ματ, ομοιόμορφη αίσθηση, ενώ παράλληλα αποτρέπει την πρόωρη φωτογήρανση και μειώνει τους ερεθισμούς.

Απορροφάται άμεσα, χωρίς να αφήνει λιπαρότητα ή να κολλάει, και είναι πλούσια σε μια σειρά από πολύτιμα φυσικά συστατικά, όπως η βιταμίνη Ε, ο ψευδάργυρος, το εκχύλισμα πικραλίδας και το υαλουρονικό οξύ. Αρκεί να την απλώσεις με απαλές κινήσεις στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ σου, για να έχεις απαλή, ενυδατωμένη και προστατευμένη επιδερμίδα, τα πρωινά που περνάς στην πόλη.

Μεταξένιο δέρμα μέσα στον καύσωνα

Η έκθεση στον ήλιο και οι στενές επαφές με το αλάτι, αυξάνουν τις ανάγκες περιποίησης του σώματός σου, από την κορφή μέχρι τα νύχια. Για αυτό και το Dermagor Atopicalm Huile Nourrissante Fusion, το λαδάκια για πολλαπλές χρήσεις 4 σε 1 με έλαικο jojoba δεν πρέπει να λείψει από το νεσεσέρ σου. Αρκεί να αναφέρουμε ότι στις πολλαπλές δράσεις του συμπεριλαμβάνεται η προστασία από την αφυδάτωση, η μείωση των ερεθισμών, η βελτίωση της ελαστικότητας, η αναδόμηση της τρίχας και η θρέψη των άκρων και των νυχιών σου.

Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, ενυδατώνει, μαλακώνει και ρυθμίζει την ξηρότητα, επαναφέροντας τη φυσιολογική λειτουργία του υδρολιπιδικού φιλμ – και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με εξίσου καλά αποτελέσματα στο πρόσωπο και τα μαλλιά σου. Σταδιακά, θα δεις τους ερεθισμούς να μειώνονται, την ελαστικότητα της επιδερμίδας να επιστρέφει και τα μαλλιά σου να δυναμώνουν και να γίνονται πιο λαμπερά. Κι αν θέλεις ένα επιπλέον tip, χρησιμοποίησέ το στα άκρα σου και θα μας θυμηθείς: θα προετοιμάσει τα νύχια σου για το μανικιούρ και θα γίνει η τέλεια βάση για το αγαπημένο σου βερνίκι.

Επιπλέον, έχεις πολλές επιλογές και στον τρόπο που θα το χρησιμοποιήσεις. Συγκεκριμένα:

  • Κατά τη διάρκεια του ντους. Μόλις έρθει σε επαφή με νερό, το λάδι θα μετατραπεί σε γαλάκτωμα που ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα σου. Εφάρμοσέ το μετά το αφρόλουτρο σε υγρό δέρμα και έπειτα ξέβγαλέ το.
  • Μετά το μπάνιο. Αν η ηλιοθεραπεία έχει αφήσει το δέρμα σου ξηρό, εφάρμοσέ το καθημερινά σε στεγνό δέρμα.
  • Για τα μαλλιά. Άπλωσέ το στις ξηρές άκρες των μαλλιών για επανόρθωση και προστασία από το καθημερινό styling, αλλά και για αποφυγή της ψαλίδας.
  • Για τα νύχια. Εφάρμοσέ το στη βάση των νυχιών για ενυδάτωση, θρέψη και δημιουργία βάσης για το βερνίκι.
  • Για την εγκυμοσύνη. Χρησιμοποίησέ το για βαθιά ενυδάτωση που θα συμβάλει στη βελτίωση της ελαστικότητας της επιδερμίδας, μειώνοντας την εμφάνιση ουλών και ραγάδων.

Τη δροσιά του να ‘χεις

Ένα spray mist δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το καλοκαιρινό σου νεσεσέρ. Και στο summer kit της Dermagor βρήκαμε μια εξαιρετική επιλογή και για αυτή την περίπτωση. Το Mes Essentiels Brume Apaisante, ένα μοναδικό ανθόνερο υψηλής περιεκτικότητας σε βιολογικής καλλιέργειας εκχυλίσματα χαμομηλιού, άνθους πορτοκαλιού, τριαντάφυλλου, αμαμηλίδος και αλόης, σου δίνει την ενυδάτωση, την ανακούφιση, την αναζωογόνηση και – κυρίως – τη δροσιά που αναζητάς μέσα στον καύσωνα, αφήνοντας την επιδερμίδα σου λαμπερή και φρέσκια και προσφέροντας μια υπέροχη αίσθηση καθαριότητας.

Θα το έχεις στην τσάντα σου όπου κι αν πας, όποιος και αν είναι ο τύπος δέρματός σου, για άμεσο και μεγάλης διάρκειας αποτέλεσμα, μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα περιποίησης. Χάρη στην υψηλή συγκέντρωση οργανικών δραστικών συστατικών – αλλά και την απουσία χρωστικών, parabens και άλλων χημικών συντηρητικών – το Mes Essentiels Brume Apaisante είναι κατάλληλο για χρήση ακόμη και στις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες και μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Συγκεκριμένα, το δροσερό mist με το ευχάριστο φυσικό άρωμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

  • Πριν τον ύπνο. Για την ολοκληρωμένη απομάκρυνση του μακιγιάζ και των ρύπων από το πρόσωπο και την ανακούφιση της επιδερμίδας.
  • Το πρωί. Για αναζωογόνηση και προετοιμασία της επιδερμίδας για περαιτέρω φροντίδα
  • Στη διάρκεια της ημέρας. Για τέλειο καθαρισμό και φρεσκάρισμα του προσώπου.
  • Μετά το ξύρισμα ή την αποτρίχωση. Για την ανακούφιση των ερεθισμένων περιοχών.
  • Μετά το μπάνιο. Σε ολόκληρο το σώμα για ενυδάτωση και διατήρηση της άνεσης και της απαλότητας.
  • Κατά τη διάρκεια των ζεστών μηνών ή των νυχτερινών εξάψεων. Για αίσθηση δροσιάς, τόνωση και φρεσκάρισμα της επιδερμίδας.
  • Μετά από δερματολογικές θεραπείες. Για ανακούφιση από ερεθισμούς.
  • Σε ταλαιπωρημένο ή κουρασμένο δέρμα. Το βγάζεις από το ψυγείο και το εφαρμόζεις παγωμένο με δίσκους ντεμακιγιάζ ή μια λεπτή πετσέτα για 10 λεπτά στις ευαίσθητες περιοχές που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, όπως εκείνη των ματιών.