Κατά το τρίτο τρίμηνο, οι περισσότερες έγκυες μπορεί να έχουν ενοχλήσεις που δεν είχαν αντιμετωπίσει ξανά στην εγκυμοσύνη τους. Αν και μπορεί να υπάρχει η επιθυμία να σταματήσετε την άσκηση, ίσως να θέλετε να το σκεφτείτε πάλι. Αυτό, διότι αν παραμείνετε ενεργή καθ’όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης, όχι μόνο συμβάλλει στην μείωση του πόνου στις αρθρώσεις και τους συνδέσμους αλλά μπορεί να βοηθήσει και στον τοκετό.

Πόσα λεπτά να αφιερώνετε στην άσκηση

Ωστόσο, καθώς περνούν οι μήνες και το μωράκι μεγαλώνει μέσα σας, μπορεί να γίνει πιο δύσκολο να διατηρήσετε τις καλές σας συνήθειες, τουλάχιστον όσον αφορά την άσκηση. Εάν λοιπόν, αισθάνεστε αρκετά δυνατή και έχει λάβει το «πράσινο φως» από τον γιατρό σας, σύμφωνα με την Mayo Clinic, θα πρέπει να αφιερώνετε τριάντα λεπτά την ημέρα για φυσική δραστηριότητα, σύσταση που ισχύει από το πρώτο ακόμα τρίμηνο.

Μπορεί κάλλιστα οποιαδήποτε άσκηση που γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης να χρειαστεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τα επίπεδα ενέργειας και την ενόχληση που αισθάνεστε. Ωστόσο, εάν οι γυναίκες μπορούν να συνεχίσουν να ασκούνται μέχρι να γεννήσουν, όχι μόνο θα μειωθεί ο χρόνος τοκετού, αλλά και τα μωρά τους θα είναι πιο υγιή κατά τη γέννηση. Και τα δύο είναι σημαντικά οφέλη.

Ασκήσεις για το τρίτο τρίμηνο

Δεδομένου ότι η ισορροπία μπορεί να μην είναι το δυνατό σας στοιχείο κατά το τρίτο τρίμηνο, μιας και η κοιλίτσα σας θα έχει μεγαλώσει αρκετά, μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσετε διαφορετικές ασκήσεις από αυτές που κάνατε στα προηγούμενα τρίμηνα. Μερικές ασκήσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε, περιλαμβάνουν:

  • Περπάτημα
  • Κολύμπι
  • Γιόγκα
  • Ασκήσεις πυελικού εδάφους

Φυσικά, εάν μπορούν ακόμα να γίνουν άλλες ασκήσεις που έκαναν οι γυναίκες στα δύο πρώτα τρίμηνα ή πριν, αυτές οι ασκήσεις μπορούν να συνεχιστούν. Ωστόσο, για να είμαστε προσεκτικοί, συνιστάται να λάβετε άδεια από γιατρό για να διασφαλιστεί ότι δεν απαιτούνται τροποποιήσεις και ότι ο καρδιακός ρυθμός παραμένει στο εύρος που είναι υγιές.