Λατρεύουμε το καλοκαίρι για πολλούς λόγους, όμως το σίγουρο είναι ότι όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει πρέπει να ανακτήσουμε τον έλεγχο ενάντια στην υπερβολική λιπαρότητα, τα μαύρα στίγματα και τους διεσταλμένους πόρους. Το κλειδί για να επαναφέρουμε τη ματ όψη είναι οι εξειδικευμένες συνθέσεις και η σωστή ρουτίνα ομορφιάς. Σημείωση: Ακόμα και αν ο τύπος μας δεν είναι λιπαρός, το καλοκαίρι ενδέχεται να παρατηρήσουμε περισσότερες γυαλάδες και σμήγμα. Αυτό συμβαίνει γιατί η αλλαγή του καιρού επιδρά στη συμπεριφορά της επιδερμίδας μας διαφοροποιώντας τις ανάγκες της. Δεν ξεχνάμε ότι η σωστή φροντίδα είναι η πιο σημαντική προϋπόθεση για να επαναφέρουμε τη ματ όψη και την ισορροπία της επιδερμίδας.

Καθαρισμός

Αυτό είναι το καθοριστικό βήμα που απομακρύνει απαλά το περιττό σμήγμα, τα νεκρά κύτταρα, τα υπολείμματα μακιγιάζ και τους ρύπους.

Επιλέγουμε:

Ενα απαλό καθαριστικό που ρυθμίζει τη λιπαρότητα χωρίς να αφυδατώνει το δέρμα και πλένουμε το πρόσωπό μας πρωϊ και βράδυ.

Αποφεύγουμε:

* Τις συνθέσεις που κάνουν την επιδερμίδα να «τραβάει» και την καθημερινή απολέπιση, γιατί αφαιρούν τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας με αποτέλεσμα την παραγωγή περισσότερου σμήγματος.

* Τον καθαρισμό πάνω από 2 φορές την ημέρα, για τον ίδιο λόγο.

Ενυδάτωση

«Η επιδερμίδα μου είναι λιπαρή γι’ αυτό δε χρησιμοποιώ ενυδατική κρέμα». Αυτό είναι ένα από τα πιο συχνά σφάλματα στην περιποίηση, που οδηγεί στην πρόωρη γήρανση και την έκκριση ακόμα περισσότερου σμήγματος και ενδεχομένως σε περισσότερα μαύρα στίγματα και σπυράκια.

Επιλέγουμε:

Μία oil-free ενυδατική σύνθεση που έχει σμηγματορρυθμιστική δράση, χαρίζει ματ όψη και συσφίγγει τους πόρους. Τη χρησιμοποιούμε πάντα μετά τον καθαρισμό. Επιπλέον, αν οι πρώτες γραμμές και σημάδια γήρανσης έχουν κάνει την εμφάνισή τους, χρησιμοποιούμε έναν βιταμινούχο, αντιοξειδωτικό ορό. Η σύστασή του είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να μην επιβαρύνει την επιδερμίδα και ταυτόχρονα να ενεργεί κατά των μαύρων στιγμάτων.

Αποφεύγουμε:

Τις ενυδατικές κρέμες που δεν είναι σχεδιασμένες για τον τύπο μας, και είναι εμπλουτισμένες με έλαια, βούτυρα, και άλλους παράγοντες που δεν μπορεί να αφομοιώσει το δέρμα μας.

Αντηλιακή προστασία

Δεν χρειάζεται να τονίσουμε τη σημασία της, προκειμένου να διατηρούμε την υγεία της επιδερμίδας μας.

Επιλέγουμε:

Μία λεπτόρρευστη, αντηλιακή κρέμα ευρέως φάσματος που συμβάλλει επιπλέον και στη ρύθμιση της λιπαρότητας χαρίζοντας ματ όψη. Πλέον υπάρχει μία μεγάλη κατηγορία τέτοιων συνθέσεων οι οποίες διαθέτουν άριστη καλλυντική απόδοση και δε θα δυσκολευτούμε να ανακαλύψουμε τη δική μας.

Αποφεύγουμε:

Τα υπόλοιπα αντηλιακά προσώπου που είναι ακατάλληλα για τον τύπο μας.

Μακιγιάζ

Οι στρατηγικές κινήσεις και τα κατάλληλα προϊόντα θα διατηρήσουν αναλλοίωτο το ματ αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της ζέστης.

Βάση

Αν χρησιμοποιούμε μέικ απ είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε μία oil-free σύνθεση. Πριν την εφαρμόσουμε απλώνουμε ένα primer κατά των γυαλάδων. Ωστόσο αντί για μέικ απ μια άλλη λύση είναι το αντηλιακό με χρώμα που προσφέρει κάλυψη και παράλληλα προστατεύει.

Τι βάζουμε στην τσάντα μας

Το απαραίτητο προϊόν  μακιγιάζ για φρέσκια όψη και αναλλοίωτο μακιγιάζ όλη μέρα είναι ένα setting spray. Εναλλακτικά επιλέγουμε ένα face mist, ένα σπρέι με βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, που δροσίζει την επιδερμίδα στη στιγμή. Αφού ψεκάσουμε το πρόσωπο, ταμπονάρουμε απαλά με ένα χαρτομάντιλο.