Το καλοκαίρι θέλουμε να μειώσουμε τον χρόνο της καθημερινής μας περιποίησης. Ετσι αφήνουμε στην άκρη τα εργαλεία θερμού στάιλινγκ για τα μαλλιά και το βαρύ μακιγιάζ. Τώρα είναι η ώρα να νιώσουμε κάπως ανέμελοι και να εφαρμόσουμε μόνο τα παρακάτω (ή μερικά από αυτά) beauty tips.

Τι συμβουλεύουν οι δερματολόγοι επιγραμματικά:

  1. Δεν βγαίνουμε από το σπίτι χωρίς SPF
  2. Κάνουμε μίνιμαλ τη ρουτίνα περιποίησής μας
  3. Χρησιμοποιούμε έναν καλό αντιοξειδωτικό ορό με βιταμίνη C
  4. Δεν ξεχνάμε την απολέπιση, με συχνότητα ανάλογη του τύπου μας
  5. Εφαρμόζουμε οπωσδήποτε μια ενυδατική προσώπου. Αν έχουμε λιπαρό τύπο, φροντίζουμε να είναι oil free.
  6. Βεβαιωνόμαστε ότι το μέικ απ μας είναι μη φαγεσωρογόνο.

Επιπλέον tips

#«Ναι» στο καπέλο

Δεν προσφέρει πόντους μόνο στο στυλ μας αλλά και στην προστασία μας καθώς μπλοκάρει τις UV ακτίνες. Απαραίτητο για όσους δεν έχουν μαλλιά αλλά και για την ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα.

Προσοχή: Μήπως βγάζουμε σπυράκια εκεί όπου το δέρμα ακουμπάει στο καπέλο; Η ζέστη που συσσωρεύεται στο κεφάλι σε συνδυασμό με το αντηλιακό μπορεί να μπλοκάρει τους πόρους. Γι’ αυτό φροντίζουμε να σκουπίζουμε το γείσο συχνά με ένα αντιβακτηριδιακό μαντιλάκι.

#Χρησιμοποιούμε φίλτρα καφέ για τον ιδρώτα

Κάθε φορά που ιδρώνουμε και γυαλίζουμε υπερβολικά, ταμπονάρουμε απαλά τα επίμαχα σημεία με ένα καθαρό φίλτρο καφέ. Κάθε ίχνος λιπαρότητας εξαφανίζεται αμέσως χωρίς να αλλοιώσουμε το μακιγιάζ μας. Προαιρετικά, ψεκάζουμε το πρόσωπό μας με ένα αναζωογονητικό mist που τονώνει την επιδερμίδα.

#Φροντίζουμε τα πόδια μας

-Με τα ανοιχτά παπούτσια τα πέλματα ταλαιπωρούνται. Για να παραμείνουν απαλά καθημερινά μέχρι το επόμενο πεντικιούρ, κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε κάνουμε μασάζ στα πέλματα και τις φτέρνες με μια πλούσια κρέμα.

-Αν χρειάζεται 1-2 φορές την εβδομάδα απολεπίζουμε τα πέλματα με μία ράσπα.

-Επίσης το πρήξιμο αλλά και οι μυκητιάσεις τον ποδιών ευνοούνται εξαιτίας της ζέστης και της υγρασίας. Γι’ αυτό μία φορά την εβδομάδα κάνουμε ένα ποδόλουτρο 15’ λεπτών με άλατα και αιθέρια έλαια μέντα, ευκάλυπτου ή κίτρου.

-Σε περίπτωση που έχουμε ονυχομυκητίαση, δεν την παραμελούμε. Κάθε βράδυ απλώνουμε στα νύχια μία εξειδικευμένη σύνθεση με έλαιο τεϊόδεντρου και ουρία. Ετσι καταπολεμάμε τους μύκητες και αποτρέπουμε την εξάπλωσή τους.

# Ανακούφιση στη στιγμή

Ενας τρόπος για να διπλασιάσουμε τα οφέλη της αλόης είναι να γεμίσουμε μία φόρμα σιλικόνης για παγάκια με το ζελέ της. Ετσι όποτε χρειάζεται, παίρνουμε ένα παγάκι και το τοποθετούμε στην περιοχή που έχει ερεθιστεί είτε από κάψιμο είτε από τσίμπημα κουνουπιού. Η ανακούφιση θα είναι εντυπωσιακή και άμεση.

#Τα μανό στο ψυγείο

Η ζέστη μπορεί να χαλάσει τα μανό, γι’ αυτό τα φυλάμε στο ψυγείο. Ετσι, η σύνθεσή τους δεν αλλοιώνεται, η υφή τους παραμένει ομοιόμορφη, χωρίς φουσκάλες και διατηρούνται σαν καινούρια.