BBC HISTORY MAGAZINE

Το κορυφαίο βρετανικό περιοδικό

Το νούμερο 1 περιοδικό στον κόσμο

με τη μεγαλύτερη επίδραση στον χώρο της ιστοριογραφίας.

Tα πιο γνωστά κεφάλαια της αρχαίας αλλά και της σύγχρονης παγκόσμιας Ιστορίας ζωντανεύουν μέσα από τεκμηριωμένα, συναρπαστικά και εκλαϊκευμένα άρθρα κορυφαίων ιστορικών και δημοσιογράφων.

Το περιοδικό που φωτίζει το παρελθόν και μας βοηθάει να κατανοήσουμε τον σύγχρονο κόσμο.

Σε αυτό το τεύχος:

Πανώλη, ο Μαύρος Θάνατος. Τι τον προκάλεσε; Από πού προήλθε; Γιατί ήταν τόσο θανατηφόρος;

Φοιτητές, αυτοί οι Αλλοι: Στιγμές της ελληνικής ιστορίας με πρωταγωνιστές τους φοιτητές

Τα μεγάλα ερωτήματα της ιστορίας. Ιστορικοί απαντούν.

Τζένγκις Χαν. Βάναυσος, ιδιοφυής, κατακτητής

Αγγλικός Εμφύλιος: Η πολιορκία του 1643 που οδήγησε στον θρίαμβο του Κρόμγουελ

Ασυνήθιστες ζωές. Αγνωστες γυναίκες που έγραψαν τη δική τους ιστορία

Αφγανιστάν: Eνας πόλεμος δίχως τέλος

Eνα ταξίδι στο μυαλό της Ελισάβετ

Μεγαλωμένοι από τους λύκους

Εδουάρδος ο κατακτητής

Πώς οι άνθρωποι φτιάχνουμε το παρελθόν;

Το καλύτερο γεύμα στην ιστορία

…και μαζί οι μόνιμες στήλες μας, απόψεις, χρονολόγια, ερωταπαντήσεις, ταξιδιωτικές προτάσεις

Με το κύρος του BBC

Οπως φανερώνει ο τίτλος του, το επιδραστικό περιοδικό που συµπλήρωσε 20 χρόνια επιτυχηµένης κυκλοφορίας στη αγορά του Ηνωµένου Βασιλείου (και όχι µόνο, καθώς έχει κυκλοφορήσει µεταξύ άλλων και σε Ισπανία και Ουγγαρία) συνδέεται άρρηκτα µε τον έγκυρο βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα BBC, µια παγκόσµια κιβωτό γνώσης και πληροφορίας και αδιάψευστο µάρτυρα των κορυφαίων ιστορικών γεγονότων του τελευταίου αιώνα, µε παρουσία σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Με σχεδόν 100.000 αφοσιωµένους φιλοµαθείς αναγνώστες σε µηνιαία βάση και σταθερά ανοδική κυκλοφορία, το BBC History Magazine αναδεικνύεται σταθερά στο Νο 1 σε πωλήσεις έντυπο του είδους του στη Γηραιά Αλβιώνα, και αυτό κυρίως γιατί έχει επενδύσει συνειδητά στις πιο «βαριές υπογραφές» στον χώρο της διεθνούς ιστοριογραφίας.

Ενδεικτική της ευρείας απήχησης του BBC History Magazine είναι η αίσθηση που προκαλεί κατά καιρούς στη δηµόσια σφαίρα µε την ελκυστική θεµατολογία του, που σε καµία περίπτωση δεν µένει στα παλιά και σε κάθε περίπτωση δίνει τροφή για σκέψη, συζήτηση, αναζήτηση και εµβάθυνση.

H ναυαρχίδα των ιστορικών περιοδικών αντλεί υλικό από τις πιο πρόσφατες έρευνες και παρουσιάζει τεκµηριωµένα και από διαφορετική σκοπιά τα πιο γνωστά, ένδοξα ή ζοφερά κεφάλαια της Ιστορίας φωτίζοντας παράλληλα και τις αθέατες πτυχές του παρελθόντος. Στόχος η καλύτερη γνωριµία µε το χθες που θα µας εφοδιάσει µε τα απαραίτητα για να κατανοήσουµε τους µηχανισµούς που κινούν τον σύγχρονο κόσµο.