Για πολλούς το αδυνάτισμα πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία. Αν όμως, ταιριάξετε τις κατάλληλες τροφές στα σωστά γεύματα μπορείτε να ενισχύσετε σημαντικά τις προσπάθειές σας και ακόμα και να τα καταφέρετε πιο σύντομο από όσο περιμένετε. Το μυστικό «κρύβεται» στο να βεβαιωθείτε ότι τα γεύματά σας περιέχουν ικανοποιητικά θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Αυτός ο ένας κανόνας θα σας οδηγήσει  στην επιτυχία, αποτρέποντάς σας από το να τρώτε κενές θερμίδες που δεν θρέφουν το σώμα σας (και που μπορεί ακόμη και να σας αφήσουν πιο πεινασμένους από ό,τι ήσασταν πριν φάτε).

Το κατάλληλο πρωινό για αδυνάτισμα

Και δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να διπλασιάσετε τις προσπάθειές σας για αδυνάτισμα από το πρώτο γεύμα της ημέρας. Ακόμα καλύτερα, τυχαίνει να είναι και το πιο εύκολο, μιας και υπάρχουν δεκάδες υγιεινές επιλογές για να επιλέξετε.

Σολομός και αβοκάντο

Τα αβοκάντο φημίζονται για την περιεκτικότητά τους σε καλά λιπαρά αλλά ξέρατε ότι αυτό το φρούτο είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών; Μισό αβοκάντο περιέχει 7 γραμμάρια φυτικών ινών ή το 25% της συνιστώμενης ημερήσιας αξίας του θρεπτικού αυτού συστατικού.

Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που μια μελέτη του Nutrition Journal διαπίστωσε ότι όταν οι άνθρωποι πρόσθεταν μισό αβοκάντο στο μεσημεριανό τους, είχαν λιγότερη επιθυμία να φάνε (κατά 40%) στις τρεις ώρες μετά το γεύμα σε σύγκριση με άτομα που δεν έφαγαν αβοκάντο με το μεσημεριανό γεύμα.

Συνδυάστε το με σολομό, ένα ψάρι που είναι πλούσιο σε αντιφλεγμονώδη ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες, και θα είστε σε καλό δρόμο για ένα πιο υγιές βάρος.

Βρώμη και φυστικοβούτυρο

Μελέτη του Journal of the American College of Nutrition διαπίστωσε ότι όταν οι συμμετέχοντες έτρωγαν πλιγούρι βρώμης για πρωινό, ανέφεραν ότι ένιωθαν περισσότερο χορτάτοι, λιγότερο πεινασμένοι, είχαν μικρότερη επιθυμία για φαγητό και στην πραγματικότητα έτρωγαν λιγότερες θερμίδες στο επόμενο γεύμα από εκείνους που έτρωγαν δημητριακά.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι ιδιότητες στο πλιγούρι βρώμης οφείλονται εν μέρει στα υψηλά επίπεδα φυτικών ινών και σε μια διαλυτή ίνα γνωστή ως β-γλυκάνη, η οποία έχει βρεθεί ότι επιβραδύνει την πέψη του σώματος, βοηθώντας σας να παραμείνετε χορτάτοι περισσότερο.

Προσθέστε και δύο κουταλιές του γλυκού φυσικό φυστικοβούτυρο ή κάποιο άλλο άλειμμα ξηρών καρπών για να απολαύσετε και 8 γραμμάρια πρωτεΐνης αλλά και καλών λιπαρών.

Γιαούρτι και βατόμουρα

Η κατανάλωση γιαουρτιού σχετίζεται με χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος, χαμηλότερο σωματικό βάρος, μικρότερη περιφέρεια μέσης και χαμηλότερο σωματικό λίπος, σύμφωνα με μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Obesity.

Τα μούρα είναι το τέλειο συμπλήρωμα αυτής της τροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Αυτό συμβαίνει επειδή τα βατόμουρα, οι φράουλες και τα σμέουρα είναι όλα πλούσια σε μια κατηγορία αντιοξειδωτικών γνωστών ως φλαβονοειδή, τα οποία μελέτες έχουν συνδέσει με τη διατήρηση του βάρους.