Το καλοκαίρι η μέρα είναι μεγαλύτερη κι έτσι είναι ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούμε περισσότερο, είτε βγαίνοντας έξω μετά τη δουλειά, είτε καλώντας φίλους στο σπίτι. Και υπάρχει καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσουμε μετά από μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, από ένα δροσιστικό mocktail;

Αν, μάλιστα, είστε λάτρεις της υγιεινής διατροφής, μπορείτε να μετατρέψετε το αγαπημένο σας καλοκαιρινό ποτό σε πραγματικό superfood!

Ο οδηγός σας για τη δημιουργία superfood mocktail

Δείτε τρεις εύκολες συνταγές για να φτιάξετε απολαυστικά superfood mocktails:

#1 Avocado Margarita

Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά ποτά όλων των εποχών και τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να το απολαύσετε χωρίς καθόλου αλκοόλ. Αυτό που κάνει αυτό το ποτό mocktail superfood είναι – όπως σωστά μαντέψατε – τα αβοκάντο. Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε υγιή για την καρδιά λιπαρά και φυτικές ίνες, οπότε αυτό το ρόφημα θα σας χορτάσει αμέσως.

Απλά προσθέστε αβοκάντο με χυμό λάιμ, θαλασσινό αλάτι, λίγο μέλι και χυμό πορτοκαλιού στο μπλέντερ. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και να ρευστοποιηθεί. Γαρνίρετε με φρέσκο ξύσμα λάιμ, θαλασσινό αλάτι γύρω από το χείλος και ένα κομμματάκι καρπούζι.

#2 Watermelon Mint Twist

Το καρπούζι είναι απίστευτα ενυδατικό – στην πραγματικότητα έχει περισσότερη περιεκτικότητα σε νερό από τα περισσότερα φρούτα! Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή ηλεκτρολυτών και έχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Επιπλέον, το καρπούζι ταιριάζει καλά σε μια ποικιλία βοτάνων και είναι φυσικά γλυκό, επομένως δεν χρειάζεται να προσθέσετε γλυκαντικά για να βελτιώσετε τη γεύση του.

Το Watermelon Mint Twist είναι μια από τις καλύτερες συνταγές κοκτέιλ εκεί έξω – και mocktail όταν παραλείπετε τη βότκα! Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε χυμό καρπουζιού και παγάκια από χυμό καρπούζι για περισσότερη γεύση και παρουσίαση. Ο χυμός λεμονιού και η φρέσκια μέντα τιθασεύουν τη γλύκα του καρπουζιού με μια νότα πικράδας και γεύσης τάρτας.

#3 Chia Fresca Lemonade Fresca σε 2΄

Το Chia Fresca είναι ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος, εκτός από το να πίνετε νερό, για να παραμείνετε ενυδατωμένοι απολαμβάνοντας με επιπλέον όμως οφέλη. Οι σπόροι Chia είναι μια εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που ενισχύουν τον εγκέφαλο και την καρδιά. Για να μην αναφέρουμε, αυτά τα μικροσκοπικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος είναι υδρόφιλα, που σημαίνει ότι αγαπούν το νερό και απορροφούν οποιοδήποτε υγρό μέσα τους. Επίσης, διογκώνονται σε σύσταση σαν τζελ όταν έρχονται σε επαφή με το νερό για να προάγουν την υγεία του εντέρου και να σταθεροποιήσουν τα σάκχαρα στο αίμα. Τι να μην αγαπάς;