Έχετε ακούσει πολλές φορές για την αερόβια άσκηση (cardio) και τα ευεργετικά της αποτελέσματα στην υγεία. Aερόβια άσκηση είναι κάθε άσκηση στην οποία κινούνται ρυθμικά και επαναλαμβανόμενα μεγάλες μυϊκές ομάδες του σώματος, με συνέπεια την ταχύτερη καύση θερμίδων, που ευνοεί περισσότερο την προσπάθεια να χάσετε βάρος.

H αερόβια άσκηση περιλαμβάνει κάθε δραστηριότητα που αυξάνει την πρόσληψη οξυγόνου και τους κτύπους της καρδιάς. Mε την έναρξη της άσκησης η πρόσληψη οξυγόνου αυξάνεται με γρήγορο ρυθμό, έως ότου σταθεροποιηθεί σ’ ένα επίπεδο, ανάλογα με την ένταση της άσκησης.

Πώς μας ωφελεί το cardio

Μερικά από τα καλύτερα οφέλη της αερόβιας άσκησης, περιλαμβάνουν:

•Για τη βελτίωση της γενικής φυσικής κατάστασης.

•Για τη βελτίωση του καρδιαγγειακού και του καρδιαναπνευστικού συστήματος.

•Για τη μείωση του ποσοστού λίπους στο σώμα.

•Για τη γενική υγεία και ευεξία.

•Η βελτίωση που συνήθως παρατηρείται μετά από αερόβια προπόνηση 2-3 μηνών είναι της τάξεως του 15% περίπου. H αερόβια άσκηση αυξάνει την αντοχή του ατόμου και βοηθά στη μείωση του ποσοστού λίπους στο σώμα, αν συνδυαστεί με την κατάλληλη διατροφή.

Προπόνηση για επίπεδη κοιλιά

Τώρα μπορείτε και εσείς να κάψετε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς από την άνεση του σπιτιού σας, χωρίς να χρειάζεστε εξοπλισμό, παρά μόνο να αφιερώσετε είκοσι λεπτά από την ημέρα σας.