Οι λόγοι να επιλέξει κάποιος τη yoga είναι ατελείωτοι. Κάποιοι την προτιμούν για να αυξήσουν την ευλυγισία τους, κάποιοι για μυϊκή ενδυνάμωση και άλλοι για τη θετική επίδραση που έχει στην ψυχολογία τους. Εμείς σας παρουσιάζουμε τα 5 βασικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει η γιόγκα στο σώμα και το μυαλό σας.

Καλύτερη ευλυγισία με yoga

Το σώμα σας έχει γίνει λιγότερο ευέλικτο κι από το πρόγραμμά σας; Με τη σωστή διδασκαλία, η γιόγκα μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να τεντώσετε τους μυς σας και να αυξήσετε το εύρος της κίνησής σας. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να είστε ευλύγιστοι για να κάνετε γιόγκα, αλλά εάν κάνετε γιόγκα τακτικά και για αρκετό καιρό, θα παρατηρήσετε μια σταδιακή αύξηση της ευλυγισίας σας.

Ως αποτέλεσμα, μια στάση που μπορεί αρχικά να σας φαινόταν αδύνατη, θα καταλήξει να σας φαίνεται απλή. Παράλληλα, οι ενοχλήσεις και οι πόνοι που συνδέονται με την πολύωρη καθιστική στάση, θα αρχίσουν να μειώνονται και ως αποτέλεσμα η στάση και του σώματός σας θα βελτιωθεί σημαντικά.

 Μειώνει το άγχος

Δεν είναι τυχαίο ότι η γιόγκα είναι η πιο δημοφιλής μορφή άσκησης όσον αφορά στη μείωση του άγχους και του στρες. Οι στάσεις γιόγκα που συνδυάζουν ασκήσεις τεντώματος, ελεγχόμενης αναπνοής και τεχνικές χαλάρωσης, μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε το άγχος, την πίεση του αίματος και να βελτιώσετε τη λειτουργία της καρδιάς σας.

Παράλληλα, η γιόγκα μπορεί να βελτιώσει τη συγκέντρωσή σας, αφού σας μαθαίνει να εστιάζετε στο εδώ και το τώρα, μια πρακτική που μπορεί να σας χρησιμεύσει γενικότερα στη ζωή σας.

Με αυτήν την σύντομη ρουτίνα μπορείτε να ανακουφιστείτε από το δυσάρεστο φούσκωμα, προάγοντας την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου: