Οι ειδικοί «ρίχνουν φως» σε άγνωστες, μέχρι στιγμής, επιδράσεις της διαλειμματικής προπόνησης υψηλής έντασης (ΗΙΙΤ) στους ανθρώπινους σκελετικούς μύες και συνοψίζουν τα ευρήματά τους στην μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στο eLife.

Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι το HIIT ενισχύει την ποσότητα πρωτεϊνών στους σκελετικούς μυς που είναι απαραίτητες για τον ενεργειακό μεταβολισμό και τη μυϊκή σύσπαση και μεταβάλλει χημικά τις βασικές μεταβολικές πρωτεΐνες. Αυτές οι επιδράσεις μπορούν να εξηγήσουν τα οφέλη του HIIT για τον μεταβολισμό και να ανοίξουν το δρόμο για πρόσθετες μελέτες που διερευνούν πώς η άσκηση επηρεάζει αυτές τις διαδικασίες.

Γιατί να επιλέξουμε την HIIT προπόνηση

Με προπόνηση 20-30 λεπτών 2-3 φορές την εβδομάδα, πετυχαίνετε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Πληρότητα εκγύμνασης: Ενεργοποιείτε σε υψηλότερο επίπεδο την καρδιά, τα αγγεία, το αναπνευστικό και το μυϊκό σύστημα – δεν αφήνετε τίποτε αγύμναστο.

Ισχυρό αγχολυτικό: Η HIIT αυξάνει την ενδογενή παραγωγή κανναβινοειδών του εγκεφάλου, ουσιών που βελτιώνουν την ψυχική διάθεση – ανεβάζετε την ψυχολογία σας, εκτονώνετε το στρες, αισθάνεστε όμορφα.

Μεγιστοποίηση προπονητικών καύσεων: Κατά τη διάρκεια της προπόνησης καίτε πιο πολλές θερμίδες ανά λεπτό συγκριτικά με τα συμβατικά προγράμματα – έως και 10 φορές περισσότερες.

Αύξηση ημερήσιου μεταβολικού ρυθμού: Οι καύσεις παραμένουν αυξημένες για αρκετές ώρες μετά την προπόνηση – καίτε πιο πολλές θερμίδες και λίπος 24 ώρες το 24ωρο, ακόμη και όταν αναπαύεστε.

Αφιερώστε μόλις τριάντα λεπτά στην HIIT ρουτίνα που ακολουθεί για να «κάψετε» θερμίδες και για να τονώσετε τον μεταβολισμό σας.