Τα επιδόρπια με αβοκάντο μπορεί να γίνει η νέα μεγάλη τάση στην διατροφή και όχι αδίκως. Μετά το αφράτο avocado bread, που έχει γεύση σαν κρεμώδης και τραγανός παράδεισος, οι διαφορετικές συνταγές του έρχονται να μας υπενθυμίσουν το πόσο εξαιρετικά ευέλικτο μπορεί να γίνει. Αρκεί να σκεφτείτε ότι μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα ορεκτικό γουακαμόλε και πατατάκια, να προχωρήσετε με ένα κρεμώδες κυρίως πιάτο ζυμαρικών με αβοκάντο και, για να ολοκληρώσετε το γεύμα, μια λαχταριστή και πλούσια συνταγή για επιδόρπιο με σοκολατένια donut με αβοκάντο.

Σούπερ θρεπτικά τα αβοκάντο

Ίσως να αναρωτιέστε αν τα αβοκάντο αξίζουν πράγματι την δημοφιλία τους… Οι ειδικοί μας απαντούν «ναι» επισημαίνοντας αρκετούς λόγους. Για αρχή, τα αβοκάντο είναι γεμάτα με καλά μονοακόρεστα λιπαρά που όχι μόνο τους δίνουν την κρεμώδη υφή τους, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης.

Επιπλέον, τα αβοκάντο μπορούν να σας βοηθήσουν να καλύψετε περίπου την μισή ημερήσια ανάγκη σας σε φυτικές ίνες, καθώς είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά (συμπεριλαμβανομένης της λουτεΐνης, της ζεαξανθίνης και των καροτενοειδών) και μαγνήσιο που βοηθούν στην υποστήριξη του καλύτερου ύπνου.

Πώς θα φτιάξετε τα σοκολατένια donut με αβοκάντο

Σε ένα πρόσφατο βίντεο στο TikTok, η Χάνα Κλινγκ μοιράστηκε την εξαιρετικά εύκολη συνταγή της για τα αφράτα ντόνατ που, όπως λέει, αποδεικνύει έμπρακτα ότι το αβοκάντο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αμέτρητους τρόπους.

Η gluten-free συνταγή γίνεται με βάση από αλεύρι αμύγδαλου και ταπιόκας ενώ η ζάχαρη καρύδας χαρίζει τις πιο γλυκές νότες του επιδόρπιου. Η δημιουργός του προσθέτει επίσης κακάο στο μείγμα και, φυσικά, ένα ολόκληρο σούπερ ώριμο αβοκάντο για να κάνει την πιο κρεμώδη ζύμη.

Χρησιμοποιεί επίσης ένα μπλέντερ για να πετύχει όσο δυνατόν την πιο ομαλή συνοχή των συστατικών και σε αντίθεση με τα παραδοσιακά ντόνατς, τα συγκεκριμένα ψήνονται και έτσι δεν υπάρχει η ανάγκη να χρησιμοποιήσετε φριτέζα.

Για να πετύχετε το χαρακτηριστικό τους σχήμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φόρμα για ντόνατς. Μόλις ψηθούν, μπορείτε να τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να εξασφαλίσετε ότι θα φτάσουν στην θερμοκρασία δωματίου προτού τα αλείψετε με την λαχταριστή επικάλυψη.

Τι θα χρειαστείτε

Για δώδεκα μερίδες θα χρειαστείτε:

Για τα donut:

1 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
1/3 φλιτζάνι αλεύρι ταπιόκας
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας
1/2 φλιτζάνι κακάο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ώριμο αβοκάντο
1/3 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
2 αυγα
1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας, λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη:

1 ώριμο αβοκάντο
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
5-6 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και λαδώστε το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε. Ανακατέψτε τα υλικά μαζί και προσθέστε τo μείγμα σε κορνέ. Γεμίστε τις φόρμες σας με τη γέμιση.

Ψήνετε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να σφίξουν τα ντόνατ και να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζετε στο κέντρο. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν τα αφαιρέσετε από το ταψί και προσθέσετε το γλάσο.

Σε ένα μεγάλο μπολ πολτοποιούμε το αβοκάντο και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέστε την ζάχαρη άχνη ένα φλιτζάνι τη φορά, χτυπώντας με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να έχετε ένα μείγμα ελαφρύ και αφράτο.

Βάλτε το γλάσο σε ένα κορνέ και προσθέστε τα πάνω από τα ντόνατ αφού κρυώσουν.