Μπορεί να λέμε ότι η ηλικία δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα νούμερο, αλλά όταν ξυπνάμε με πόνους σε ολόκληρο το σώμα, μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψουμε. Τα καλά νέα ωστόσο, είναι ότι υπάρχουν μερικές απλές και εύκολες συνήθειες που αν υιοθετήσουμε θα νιώσουμε άμεσα καλύτερα.

Δείχνουμε νεότεροι όταν είμαστε ενυδατωμένοι

Η σωστή ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την βέλτιστη σωματική αλλά και εγκεφαλική λειτουργία ενώ μπορεί ακόμα και και να βελτιώσει την υγεία της επιδερμίδας σας, διατηρώντας σας υγιείς. Θυμηθείτε: Το σώμα σας είναι περίπου 60% νερό, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Εάν θέλετε να αισθάνεστε το σώμα σας ευκίνητο και ευλύγιστο είναι σημαντικό να είστε ενυδατωμένοι και να πίνετε άφθονο νερό, ώστε τα ούρα σας να είναι είτε άχρωμα είτε να έχουν μια υγιή ανοιχτή κίτρινη απόχρωση.

Επιλέγουμε αντιφλεγμονώδεις τροφές

Καθώς μεγαλώνετε, είναι ζωτικής σημασίας να μειώσετε τη φλεγμονή, επειδή μπορεί να επιδεινώσει τους πόνους του σώματος και τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ευτυχώς, τροφές όπως τα λιπαρά ψάρια, τα μούρα, οι ξηροί καρποί, τα υγιεινά έλαια και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής στο σώμα σας και έχουν και υπέροχη γεύση. Αντίθετα, τα τρόφιμα που είναι επεξεργασμένα και γεμάτα με τρανς λιπαρά, ζάχαρη και τεχνητά συστατικά στην πραγματικότητα επιδεινώνουν τη φλεγμονή.

Απαραίτητο το beauty sleep

Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας. Σας επιτρέπει να ξεκουραστείτε, καθώς το σώμα σας επισκευάζει τυχόν βλάβες, υποστηρίζει την υγεία του εγκεφάλου ενώ μπορεί να επηρεάσει μέχρι και τις ορμόνες αλλά και τον μεταβολισμό σας, λένε οι ειδικοί του αμερικανικού Ινστιτούτου Καρδιάς, Πνεύμονα και Αίματος.

Όταν μειώνετε τις ώρες που κοιμάστε ή την ποιότητα του ύπνου σας βλάπτετε εκτός από την νεανική σας όψη και την υγεία σας. Ενώ τείνετε να κοιμάστε λιγότερο καθώς μεγαλώνετε, οι οδηγίες του αμερικανικού εθνικού Ιδρύματος Ύπνου συνιστούν να στοχεύετε τουλάχιστον στις επτά ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

Κινηθείτε συχνά, κάντε διατάσεις συχνότερα

Ακόμα κι αν κάνετε γυμναστική πολλές φορές την εβδομάδα, παραμένει σημαντικό να κινείστε τακτικά καθημερινά για να τονώνετε την κυκλοφορία του αίματος, να ενεργοποιείτε τους μυς και τις αρθρώσεις.  Για αυτό, οι ειδικοί προτείνουν να μην ξεχνάτε να κάνετε περισσότερες δραστηριότητες χαμηλής έντασης καθημερινά, όπως το να περπατάτε, να φτιάξετε τον κήπο ή τις γλάστρες στο μπαλκόνι, να κάνετε ποδήλατο.

Κι επειδή καθώς μεγαλώνουμε είναι πιο δύσκολο να κινηθούμε άνετα, είναι σημαντικό να κάνετε καθημερινά και ασκήσεις stretching, που θα διατηρήσουν ή ακόμα και θα βελτιώσουν την κινητικότητα και την ευλυγισία σας. Οι διατάσεις μειώνουν επίσης τις πιθανότητες πτώσης ή ατυχήματος αλλά και μυϊκών καταπονήσεων, αφού ο συντονισμός σας και η ισορροπία σας θα είναι καλύτερη.