Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός της ομορφιάς για να γνωρίζεις ότι η τελευταία λέξη της περιποίησης είναι οι υπέρηχοι. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να έχεις απολαύσει ήδη τα αποτελέσματά τους στα έμπειρα χέρια της αισθητικού σου. Προσωπικά, εδώ και καιρό πίνω νερό στο όνομά τους – για αυτό και ενθουσιάστηκα όταν έμαθα ότι κυκλοφόρησε το Zeitgard Pro, η γερμανικής κατασκευής συσκευή ολοκληρωμένης περιποίησης επαγγελματικού επιπέδου που φέρνει την τεχνολογία υπερήχων στο σπίτι.

Πέρα από τη σφραγίδα εγγύησης «Made in Germany», η συσκευή έχει και άλλες περγαμηνές: είναι δερματολογικά ελεγμένη και πιστοποιημένη από το διεθνώς αναγνωρισμένο Ινστιτούτο Dermatest, ενώ λειτουργεί με τεχνολογίες για τις οποίες έχει κατατεθεί αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στη Γερμανία.

Έτσι, απευθύνθηκα άμεσα σε έναν συνεργάτη της LR, την απέκτησα και δοκίμασα τις τέσσερις εξειδικευμένες κεφαλές της. Αν αναρωτιέσαι, έμεινα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

.

Το απόγειο του unboxing

Influencer δεν έχω γίνει ακόμη, όμως μπορώ να πω ότι το Zeitgard Pro μου έμαθε τη χαρά του unboxing. Ανοίγοντας τη συσκευασία, δεν σταματούσα να βγάζω προηγμένα εξαρτήματα και προϊόντα ομορφιάς υψηλής ποιότητας.

Πρώτη στη σειρά η ίδια η έξυπνη συσκευή, που όπως πληροφορήθηκα αναγνωρίζει αυτόματα την κάθε κεφαλή που τοποθετείται (με μεγάλη ευκολία) επάνω της, και προσαρμόζει αντιστοίχως τη λειτουργία της. Έπειτα, οι τέσσερις κεφαλές (για βαθύ καθαρισμό, εντατική απολέπιση, αποτελεσματική αντιγήρανση, αλλά και σύσφιξη και μασάζ σώματος).

Μαζί τους, παρέλαβα όλα τα προϊόντα περιποίησης που θα μπορούσα να χρειαστώ για τη φροντίδα του προσώπου και του σώματός μου, με συνθέσεις ειδικά σχεδιασμένες ώστε να συνεργάζονται άψογα με τους υπέρηχους της συσκευής, να διεισδύουν βαθιά στην επιδερμίδα και να προσφέρουν άμεσα αποτελέσματα φροντίδας και ανανέωσης.

.

Η πραγματική σημασία του «καθαρισμού»

Η πρώτη κεφαλή που δοκίμασα, ήταν και η πρώτη στη σειρά της ρουτίνας περιποίησής μου: εκείνη με τη μαλακή βούρτσα για τον εις βάθος καθαρισμό της επιδερμίδας μου. Ξεκίνησα εφαρμόζοντας μια καλή ποσότητα από το gel καθαρισμού σε σημεία-κλειδιά, έριξα νερό στο πρόσωπο μου και έπειτα άφησα τη σύγχρονη τεχνολογία δόνησης και ταλάντωσης της Zeitgard Pro να κάνει τη δουλειά της. Συνολικά, χρειάστηκε μόλις ένα λεπτό για να δω το δέρμα μου πιο καθαρό από ποτέ, αλλά και εξαιρετικά λείο και απαλό. Κι όλα αυτά μέσα από μια διαδικασία τόσο απαλή, ώστε να μπορώ να την επαναλάβω δυο φορές την ημέρα.

Απολέπιση με ορατά αποτελέσματα

Δεύτερη κεφαλή που δοκίμασα, η απολέπιση. Εδώ ήταν η καινοτόμος τεχνολογία υπερήχων που ανέλαβε, σε συνδυασμό με την τονωτική λοσιόν, να αναζωογονήσει το δέρμα μου. Ουσιαστικά, οι υπέρηχοι δρουν κάνοντας τα μόρια του νερού στην επιφάνεια της επιδερμίδας να εξατμίζονται, και συμπαρασύροντας μαζί τους καθετί περιττό.

Έτσι, με ένα απλό, απαλό πέρασμα, η Zeitgard Pro απομάκρυνε αποτελεσματικά νεκρά κύτταρα, ρύπους και σμήγμα από τους πόρους της επιδερμίδας μου – πράγμα που μπόρεσα να διαπιστώσω με τα ίδια μου τα μάτια, από τα υπολείμματά τους επάνω στην κεφαλή.

Εκεί ήταν που συνειδητοποίησα και την αποτελεσματικότητα της συσκευής με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο: δεδομένης της έμφασης που δίνω στον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου μου, δεν περίμενα ότι θα έβρισκε τόσα πράγματα να απομακρύνει. Για αυτό και σκοπεύω να τηρήσω ευλαβικά το πρόγραμμα που προτείνει ο κατασκευαστής: τρία λεπτά, δυο φορές την εβδομάδα.

Σβήνοντας τα σημάδια του χρόνου

Τι σχέση έχουν οι υπέρηχοι με την αντιγήρανση; Όπως ανέφερα ήδη, επιτρέπουν στα θρεπτικά συστατικά των κρεμών να διεισδύσουν βαθύτερα στο δέρμα, απελευθερώνοντας τη δράση τους από μέσα προς τα έξω. Ταυτόχρονα, όμως, τονώνουν τον μεταβολισμό των κυττάρων και τη σύνθεση κολλαγόνου στο δέρμα. Το αποτέλεσμα, όπως διαπίστωσα χρησιμοποιώντας την ειδική κεφαλή, είναι η ορατή βελτίωση στην ελαστικότητα της επιδερμίδας και η λείανση των σημαδιών του χρόνου ήδη από τις πρώτες χρήσεις.

Σε συνδυασμό με την πλούσια αντιγηραντική κρέμα Nanogold, άφησε το δέρμα μου βαθιά ενυδατωμένο και περιποιημένο, βελτιώνοντας την όψη των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Ουσιαστικά, χρειάστηκαν μόνο λίγες μέρες καθημερινής χρήσης πρωί και βράδυ (30” σε κάθε μάγουλο και άλλα 30” στο μέτωπο) για να δω ορατή διαφορά – και να αλλάξει για πάντα ο τρόπος που αντιμετωπίζω τη φροντίδα του δέρματός μου.

Απέναντι στον μεγαλύτερο εχθρό

Και φτάνουμε στο τελευταίο εξάρτημα, που συμβαίνει να είναι και εκείνη που δεν περίμενα να με ξαφνιάσει τόσο ευχάριστα: πρόκειται για την ειδική κεφαλή για μασάζ και σύσφιξη σώματος, που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την ειδική κρέμα και λειτουργεί με τεχνολογία υπερήχων.

Από όταν απέκτησα την Zeitgard Pro, δηλαδή εδώ και περίπου μια εβδομάδα, τη χρησιμοποιώ ανελλιπώς πρωί και βράδυ στην κοιλιά, τα μπράτσα, τους γλουτούς και τους μηρούς, περίπου δυο λεπτά σε κάθε σημείο.

Πριν περάσω στα αποτελέσματά της στο σώμα μου, οφείλω να σχολιάσω πόσο ευχάριστη είναι. Το καθημερινό μασάζ ήταν κάτι που σίγουρα έλειπε από τη ζωή μου! Όμως η μείωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού ήταν σίγουρα το σημαντικότερο δώρο, αφού αποτέλεσε τη μεγαλύτερη νίκη που έχω πετύχει μέχρι σήμερα στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας.

Η τεχνολογία υπερήχων είναι και πάλι εκείνη που κάνει το θαύμα της: με την καθημερινή χρήση εξασφαλίζει τη σύσφιξη του συνδετικού ιστού, αλλά και τη «ρευστοποίηση» των λιποκυττάρων και την ευθυγράμμιση των ινών του κολλαγόνου. Ταυτόχρονα, η δόνηση και το μασάζ ιστών υποστηρίζουν την αποβολή των τοξινών μέσω του λεμφικού συστήματος, ενώ επιτρέπουν στα δραστικά συστατικά της κρέμας να διοχετευτούν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος.

Κάτι μου λέει ότι θα κάνω αρκετό καιρό να ξαναδώ την αισθητικό μου.