Εάν προσπαθείτε να αδυνατίσετε, ήδη θα έχετε διαπιστώσει ότι δεν πρόκειται και για την πιο εύκολη διαδικασία. Αυτό, διότι μερικές φορές παίρνει περισσότερο χρόνο από όσο αναμένεται, μιας και κάθε άτομο έχει τις δικές του ανάγκες και ο μεταβολισμός σας μπορεί να «καίει» σε διαφορετικό ρυθμό. Παρά τις επιθυμίες μας, δεν υπάρχει μια μοναδική «θαυματουργή» λύση για την επίτευξη των στόχων μας. Αντίθετα, είναι σημαντικό να μάθουμε τι μας ταιριάζει και τι χρειάζεται το σώμα μας ενώ κάνουμε μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στην καθημερινή μας ρουτίνα, για να χάσουμε βάρος με επιτυχία.

Ποιες συνήθειες δεν σας αφήνουν να αδυνατίσετε;

Και μερικές φορές, ακόμη και όταν έχουμε κάνει αυτές τις αλλαγές, μπορούμε ακόμα να συναντήσουμε εμπόδια. Υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να μην δει τα αποτελέσματα που επιθυμεί και αποτελεί ένα φυσιολογικό, υγιές μέρος της διαδικασίας.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπου μπορεί να μην έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα λόγω κάποιων ύπουλων διατροφικών συνηθειών που δεν έχετε προσέξει. Οι ειδικοί μας αποκαλύπτουν τις πιο κοινές συνήθειες που δεν μας αφήνουν να αδυνατίσουμε:

Τρώτε υγιεινά αλλά ανεξέλεγκτα

Είναι ζωτικής σημασίας να τρώτε τροφές που όχι μόνο σας αρέσει να τρώτε, αλλά είναι επίσης πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, οι ειδικοί συνιστούν να μετράτε τις μερίδες σας για να μην υπερβάλλετε στις θερμίδες.

Ενώ τροφές όπως ξηροί καρποί, βούτυρο ξηρών καρπών, χούμους και αβοκάντο είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, ιδιαίτερα ωφέλιμες τροφές για την υγεία, όλες περιέχουν καλά λιπαρά και περισσότερες θερμίδες από άλλους υδατάνθρακες ή πρωτεΐνες.

Ενώ αυτές οι τροφές είναι εξαιρετικά ωφέλιμες, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσέχετε τις ποσότητες ή τις μερίδες που καταναλώνετε καθημερινά. Το μέγεθος της μερίδας είναι η κίνηση «κλειδί» όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, επομένως το να μετράτε τις μερίδες σας είναι το κλειδί για την επιτυχία.

Δεν τρώτε αρκετή πρωτεΐνη

Η κατανάλωση αρκετής πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι απαραίτητη για τη γενική σας υγεία, ειδικά εάν θέλετε να χάσετε βάρος ή να διατηρήσετε το βάρος σας στο επιθυμητό. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την απώλεια βάρους, επειδή βοηθά στην αποβολή λίπους και στην οικοδόμηση άπαχων μυών.

Ωστόσο, πολλοί είναι οι άνθρωποι που ενώ προσπαθούν να αδυνατίσουν δεν καταναλώνουν αρκετή πρωτεΐνη. Για να αυξήσετε την πρόσληψή σας, εντάξτε στην διατροφή σας τροφές, όπως στήθη κοτόπουλου, μπιφτέκια γαλοπούλας ή χοιρινά φιλέτα.

Χρησιμοποιείτε πολύ λάδι

Ο τύπος λαδιού αλλά και η ποσότητα που χρησιμοποιείτε στην μαγειρική, μπορεί να έχει αντίκτυπο στις προσπάθειές σας να αδυνατίσετε. Το λάδι είναι ένα από εκείνα τα συστατικά που κάνουν την πυκνότητα των θερμίδων ενός τροφίμου να αυξάνεται σημαντικά και γρήγορα.

Μπορείτε να μειώσετε την πρόσληψη λαδιού, υπολογίζοντας πόση ποσότητα θέλετε να χρησιμοποιήσετε, κάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά εάν το κάνετε με συνέπεια. Το μαγείρεμα χωρίς λάδι είναι επίσης μια επιλογή.

Για παράδειγμα, όταν σοτάρετε λαχανικά, δεν είναι ασυνήθιστο να χρησιμοποιήσετε παρθένο ελαιόλαδο ή βούτυρο. Ωστόσο, το σοτάρισμα με νερό είναι εξίσου αποτελεσματικό να σας «φορτώνει» με έξτρα θερμίδες.

Δεν επιλέγετε τα σωστά καρυκεύματα

Μερικές φορές, προσθέτουμε τα αγαπημένα μας καρυκεύματα στα φαγητά μας για να βελτιώσουμε τη γεύση, αλλά η τακτική προσθήκη ορισμένων καρυκευμάτων μπορεί να είναι ένα κρίσιμο λάθος που σας εμποδίζει να χάσετε βάρος.

Για παράδειγμα, η προσθήκη σιροπιού στις τηγανίτες σας το πρωί μπορεί να δίνει γλυκιά γεύση στο πρωινό σας αλλά θα σας κάνει να αναζητάτε περισσότερη ζάχαρη καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε πια καρυκεύματα, γιατί θέλετε να τρώτε γευστικά πιάτα.

Αλλά η εύρεση μερικών πιο υγιεινών εναλλακτικών λύσεων για τις συνηθισμένες επιλογές σας ή απλώς η απλή χρήση μικρότερης ποσότητας μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά.