Θέλετε να αθληθείτε αλλά δεν έχετε το χρόνο, τα χρήματα ή τη διάθεση να πάτε γυμναστήριο και αναβάλλετε συνεχώς το να «μπείτε» σε πρόγραμμα; Οργανώστε εύκολα και απλά το χώρο του σπιτιού σας και θα διαπιστώσετε πως η άθληση μπορεί να ενταχθεί ακόμη και στην πιο πολυάσχολη ρουτίνα ζωής..

Τι χρειάζεστε για να αθληθείτε στο σπίτι

Για να αρχίσετε την προπόνηση στο σπίτι, χρειάζεστε μονάχα:

#1 Στρώμα γυμναστικής

Όποια άσκηση κι αν επιλέξετε να κάνετε, χρειάζεστε μια επιφάνεια για προπόνηση, μαλακή και σταθερή για το σώμα σας. Υπάρχει πληθώρα οικονομικών και μη στρωμάτων στην αγορά, από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε εκείνο που πιστεύετε πως θα λειτουργήσει καλύτερα για εσάς και τις ανάγκες σας.

#2 Βάρη

Η προπόνηση με βάρη προσφέρει, μεταξύ άλλων, καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία, αύξηση της μυϊκής μάζας και μείωση του κοιλιακού λίπους, οφέλη που κάνουν την «επένδυσή» σας να αξίζει. Εάν ακόμη δεν τα έχετε προμηθευτεί, μην αφήσετε και πάλι «από Δευτέρα» τη γυμναστική. Ξεκινήστε με δυο πακέτα.. ζάχαρη ή οτιδήποτε σας εξυπηρετεί και σύντομα θα διαπιστώσετε πως θα επιθυμείτε σταδιακά από μόνοι σας να αυξήσετε το βάρος.

#3 Ρούχα γυμναστικής

Δεν χρειάζεστε πολλά, λίγα μόνο και καλά ρούχα γυμναστικής ώστε να νιώθετε άνετα ενώ ιδρώνετε όταν γυμνάζεστε και φυσικά προστατευμένοι από τυχόν τραυματισμούς.

#4 Το.. κινητό σας

Δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλό.. Πληθώρα videos, δωρεάν και στα χέρια σας για να διαλέξετε και να ξεκινήσετε ό,τι σας αρέσει. Φυσικά, υπάρχουν και online μαθήματα για όποιον επιθυμεί μια πιο προσωπική και στοχευμένη καθοδήγηση.

#5 Λίγο.. χρόνο

Μπορεί η άσκηση στο σπίτι να απαιτεί λιγότερο χρόνο μα και πάλι.. πρέπει να αφιερώσετε έστω λίγο. Προγραμματίστε στο ημερολόγιό σας την ακριβή ώρα της γυμναστικής, όπως ακριβώς θα κάνατε και με οποιοδήποτε άλλο ραντεβού σας. Και μην ξεχνάτε: ακόμη και 15 λεπτά γυμναστικής καθημερινά, μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά!