Είτε τώρα ξεκινάτε τις προσπάθειές σας για αδυνάτισμα είτε αναζητάτε τρόπους για να βελτιώσετε το αποτέλεσμα, είναι πάντα χρήσιμο να έχετε μερικές επαγγελματικές συμβουλές για να τα καταφέρετε. Η personal trainer Maggie Priore αποκαλύπτει τα δικά της μυστικά για σίγουρο αποτέλεσμα και με διάρκεια.

Πρώτα από όλα βρείτε τους στόχους σας

Εκτός από το στόχο σας αναφορικά με το επιθυμητό βάρος ή τα κιλά που θέλετε να χάσετε, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσετε στο μυαλό σας γιατί ξεκινήσατε αυτήν την προσπάθεια.

Για παράδειγμα, ο σκοπός σας μπορεί να είναι να μειώσετε τα επίπεδα χοληστερόλης σας ή να γίνετε πιο δραστήριοι στην καθημερινότητά σας. Μην σκέφτεστε μόνο το νούμερο και συμπεριλάβετε και άλλα κίνητρα, όπως η καλύτερη κινητικότητα, το αυξημένο αίσθημα ευεξίας, η καλύτερη υγεία.

Τα μάτια σας… στον στόχο κι όχι στην ζυγαριά

Έχουμε ήδη αναφέρει τη σημασία του να σκέφτεστε ολιστικά τους στόχους σας για την απώλεια βάρους και να μην κολλάτε στο νούμερο. Αλλά υπάρχει ένας ακόμα λόγος που η ζυγαριά μπορεί να είναι επιζήμια.

Είναι εύκολο όταν εστιάζετε μόνο στην ζυγαριά να απογοητευτείτε, αν το βάρος σας μείνει σταθερό ή ακόμα και αν δείξει κάποια αυξητική τάση.

Αν συμβεί αυτό, σκεφτείτε ότι αφενός μπορεί να πρόκειται για κάποια κατακράτηση ή ότι μπορεί να “χτίζετε” μυϊκή μάζα, όσο το λίπος σας μειώνεται.

Απαραίτητη η ισορροπημένη διατροφή και η γυμναστική

Είναι αλήθεια ότι δεν είναι εύκολο να χάσουμε αλλά και να διατηρήσουμε το βάρος μας στο επιθυμητό αν δεν τρώμε υγιεινά και ισορροπημένα.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα πουπρέπει να προσέξετε για να αποδώσει τα μέγιστα η γυμναστική σας, είναι η διατροφή σας, που θα πρέπει να περιλαμβάνει την σωστή αναλογία πρωτεΐνης, υδατανθράκων και καλών λιπαρών.

Μην ξεχνάτε ότι το 80% της απώλειας βάρους έρχεται από την διατροφή σας. Η ισορροπημένη δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε άπαχη πρωτεΐνη και μια δυναμική ρουτίνα προπόνησης αλληλοσυμπληρώνονται.

Κάντε δραστηριότητες που απολαμβάνετε

Είναι σημαντικό να βρείτε δραστηριότητες και ασκήσεις που πράγματι απολαμβάνετε, καθώς έτσι είναι πιο πιθανό να συνεχίσετε να γυμνάζεστε μακροπρόθεσμα.