Οι τάσεις δεν αφορούν μονάχα το χώρο της μόδας και είναι «εδώ» για να μας χτυπήσουν τα «καμπανάκια» της αυτοφροντίδας ώστε να αποκτήσουμε υγεία, ευεξία και χαρά όντας ταυτοχρόνως.. trendy.

Τα 10 κορυφαία trends για να «θωρακίσετε» τον οργανισμό σας

#1 Δοκιμάστε τη στάση «Viparita Karani»

Πολύ απλά, ξαπλώστε ανάσκελα και σηκώστε τα πόδια σας στον τοίχο. Αυτή η στάση της γιόγκα, γνωστή και ως «Viparita Karani», βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος και στο άγχος ενώ παράλληλα προσφέρει μια πολύ ευχάριστη αίσθηση.

#2 Ξεκινήστε Pilates

Αρχικά αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1920 από τον Joseph Pilates, ωστόσο το pilates κερδίζει όλο και περισσότερο σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Το pilates εστιάζει στην «οικοδόμηση» της δύναμης του πυρήνα της κοιλιάς και των μυών της πλάτης. Βελτιώνει επίσης τη σύνδεση μεταξύ μυαλού και σώματος.

#3 Πάτε μια.. βόλτα

Ευρέως γνωστό στο TikTok ως «hot girl walks», η βόλτα στη φύση είναι ένας «απλός» μα εξαιρετικός τρόπος άσκησης που, μεταξύ άλλων, μας απαλλάσσει από το αυξημένο άγχος της καθημερινότητας.

#4 Ακούστε podcasts

Τα podcasts είναι ένας σύγχρονος και πολύ ευχάριστος τρόπος να μάθετε για ένα συγκεκριμένο θέμα που σας ενδιαφέρει. Ένα extra bonus των podcasts είναι πως μπορείτε να τα ακούσετε κάνοντας παράλληλα οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα θέλετε, όπως το να καθαρίζετε το σπίτι ή να οδηγείτε.

#5 Γράψτε στο ημερολόγιο σας

Το ημερολόγιο είναι ένας πολύ δημοφιλής τρόπος έκφρασης που καταπολεμά την πίεση και το στρες. Επιλέξτε ένα ημερολόγιο που να σας αρέσει και καταγράψτε προβληματισμούς αλλά και όλα εκείνα για τα οποία είστε ευγνώμονες κάθε μέρα.

#6 Πιείτε νερό chia

Το νερό με σπόρους chia προτιμάται απ’ τους TikTokkers και όχι άδικα. Το chia θεωρείται superfood αφού οι σπόροι του αποτελούν μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, πρωτεϊνών και διαφόρων θρεπτικών συστατικών.

Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας σπόρους chia στο μπουκάλι σας και πιείτε το για πρωινό ή κατά τη διάρκεια της ημέρας.

#7 Προσθέστε προσαρμογόνα φυτά και βότανα στη διατροφή σας

Τα προσαρμογόνα, όπως το reishi, το ashwagandha και το ginseng, είναι φυτά και βότανα που βοηθούν το σώμα μας να αντιμετωπίσει το άγχος, υποστηρίζοντας τη συνολική μας ευεξία. Τα περισσότερα προσαρμογόνα έχουν ήπια γεύση και αναμειγνύονται εύκολα με όλα τα ροφήματα, όπως το τσάι, ο καφές και το νερό. Μπορείτε επίσης να τα προσθέσετε και στα smoothies.

#8 Χαρίστε στον εαυτό σας ένα μασάζ λεμφικής μάλαξης

Η λεμφική παροχέτευση με τα χέρια, είναι ένα είδος μασάζ για την ανακούφιση του οιδήματος στο σώμα. Μπορεί επίσης να τονώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να βελτιώσει τα συμπτώματα χρόνιας κόπωσης. Μια πλάκα μασάζ gua sha και μια στεγνή βούρτσα είναι δύο εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε μασάζ στο πρόσωπο και το σώμα σας.

#9 Φροντίστε την υγεία του εντέρου σας

Νιώθετε πρήξιμο ή δυσκοιλιότητα, έχετε προβλήματα με τον ύπνο ή αντιμετωπίζετε ακμή; Όλα αυτά μπορεί να είναι σημάδια μη «ισορροπημένου» εντέρου.

Ένα υγιές έντερο βοηθά το σώμα μας να αποβάλλει τις τοξίνες και να καταπολεμήσει τις ασθένειες. Περιορίστε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τη ζάχαρη, προσπαθήστε να τρώτε πάντοτε αργά, πίνετε «μπόλικο» νερό σε καθημερινή βάση και «μακριά» απ’ το.. στρες. Τέλος, δοκιμάστε να προσθέσετε προβιοτικά  στη διατροφή σας.

#10 Κάντε ντους με κρύο νερό

Γνωρίζατε ότι το κρύο νερό ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας κάνει πιο ανθεκτικούς στις ασθένειες; Δοκιμάστε να κάνετε ένα κρύο ντους το πρωί για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενέργεια.