Συνηθίζουμε να λέμε ότι τον χειμώνα παχαίνουμε και δεν έχουμε άδικο, αφού κατά την περίοδο των γιορτών έχουμε την τάση να υιοθετούμε επιζήμιες για τον μεταβολισμό και – ορισμένες φορές – για την υγεία μας διατροφικές συνήθειες, καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες επεξεργασμένων τροφών, ζάχαρης και αλκοόλ. Εάν φέτος, θέλετε να κάνετε την διαφορά και να απολαύσετε τα γιορτινά εδέσματα χωρίς να «ξεφύγετε», μπορείτε να δοκιμάσετε να ενσωματώσετε στην διατροφή σας χορταστικά και θρεπτικά smoothies με γλυκές νότες.

Γιατί τα smoothies βοηθούν το αδυνάτισμα

Τα smoothies πρόκειται για ιδανικό ελαφρύ γεύμα και σνακ ενώ αν έχετε τις κατάλληλες συνταγές, θα τις προετοιμάζετε στο λεπτό. Είναι επίσης χορταστικά και ιδανικά για τη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα σας, το οποίο είναι βασικός παράγοντας εάν θέλετε να επιτύχετε τον στόχο σας για αδυνάτισμα. Εάν νιώθετε ικανοποιημένοι με τις διατροφικές σας επιλογές, είναι πολύ πιο πιθανό να τις κάνετε τακτικό μέρος της καθημερινότητάς σας.

Ένα γεύμα δεν μπορεί να είναι πιο βολικό από το να το σερβίρετε στο ποτήρι σας. Μπορείτε να συνδυάσετε λαχανικά και φρούτα – φρέσκα ή κατεψυγμένα – και το καλύτερο είναι ότι δεν θα καταλάβετε καν ότι τα μισά από αυτά περιλαμβάνονται στη συνταγή. Τα υγιεινά ισορροπημένα smoothies θα πρέπει να περιέχουν μια τριάδα χορταστικών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των φυτικών ινών από φρούτα και μιας πηγής πρωτεΐνης, όπως το γιαούρτι, ξηρούς καρπούς ή βούτυρο από ξηρούς καρπούς.

Μερικά νόστιμα smoothies που μπορείτε να δοκιμάσετε περιλαμβάνουν:

«Ψημένο» μήλο

Για να το φτιάξετε, βάλτε σε ένα μεγάλο μπλέντερ:

1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου βανίλια χωρίς ζάχαρη
1 φλιτζάνι κομμάτια μήλου
1 φλιτζάνι κομμάτια αχλαδιού
3/4 φλιτζανιού γιαούρτι βανίλια
1 κουταλιά της σούπας βρώμη
Πασπαλίστε με αλεσμένη κανέλα

Κολοκύθα και μπανάνα

1 φλιτζάνι κολοκύθα
1 φλιτζάνι λάχανο
1 μπανάνα φρέσκια ή κατεψυγμένη
3/4 φλιτζανιού γιαούρτι βανίλια
1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου βανίλια χωρίς ζάχαρη
Πασπαλίστε με αλεσμένη κανέλα

Ζεστό κακάο με φυστικοβούτυρο

1 μπανάνα φρέσκια ή κατεψυγμένη
1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου βανίλια χωρίς ζάχαρη
1 φλιτζάνι κατεψυγμένες φράουλες
1 φλιτζάνι φύλλα baby σπανάκι
1/2 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
Πασπαλίστε με αλεσμένη κανέλα
Μίνι κομματάκια σοκολάτας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)