Ενώ φέτος μπορεί να έχετε καταφέρει να πάρετε άδεια από την δουλειά, τα μικρά παιδιά ή οι καλεσμένοι σας να μην αφήνουν περιθώρια για ξεκούραση.

Εάν δεν έχετε να αντιμετωπίσετε κάτι από αυτά, μπορεί να αισθάνεστε πίεση να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις “κενές” ημέρες, γεμίζοντας τις με ένα σωρό δραστηριότητες, που μπορεί από μόνο του να αυξήσει κατά πολύ τα επίπεδα στρες.

3 συμβουλές για να νιώθετε πιο ξεκούραστοι μετά τις γιορτές

Εάν θέλετε να επαναπροσδιορίσετε το πλάνο σας, μπορείτε να δοκιμάσετε τις ακόλουθες συμβουλές, για να καταφέρετε να νιώσετε πιο ξεκούραστοι και αναζωογονημένοι επιστρέφοντας στην γρήγορη καθημερινότητα:

Σκεφτείτε και πάλι τις παραδόσεις σας

Όταν πρόκειται να επιλέξουμε πώς θα περάσουμε το χρόνο μας κατά την περίοδο των διακοπών, οι περισσότεροι από εμάς είμαστε σε αυτόματο πιλότο.

Κάνουμε τα πράγματα που κάναμε πάντα και δεν προβάλλουμε μεγάλη αντίσταση, ακόμα και αν αυτά μας “κλέβουν” την πολύτιμη μας ενέργεια.

Μια καλύτερη προσέγγιση για την περίοδο των γιορτών θα μπορούσε να ξεκινήσει με το να κάνετε κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό σας. Το πρώτο βήμα είναι να αρχίσετε να καταλαβαίνετε γιατί κάνετε τις επιλογές που κάνετε στις γιορτές και να αρχίσετε να κάνετε διακρίσεις εάν κάνετε τις επιλογές σας από υποχρέωση ή επειδή βρίσκετε νόημα ή χαρά.

Me time για ξεκούραση

Εάν το πρόγραμμα των διακοπών σας φαίνεται απολύτως γεμάτο με άλλα άτομα, η κοινωνικότητα σας μπορεί να μειωθεί αισθητά καθώς περνούν οι μέρες.

Εάν θέλετε πραγματικά να επαναφορτιστείτε κατά τη διάρκεια των διακοπών, σκεφτείτε να βρείτε λίγο χρόνο και να τον αφιερώσετε μόνο στον εαυτό σας για να κάνετε λίγο διαλογισμό ή να εξασκηθείτε στην συνειδητότητα.

Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε δραστηριότητα σας γεμίζει και σας κάνει να χαλαρώνετε.

Μην σπαταλάτε την ενέργειά σας προσπαθώντας να μεγιστοποιήσετε το χρόνο

Μερικές φορές, η πίεση να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις διακοπές (ή τις διακοπές, γενικά) είναι αρκετή για να χάσετε το αίσθημα της χαλάρωσης και της ηρεμίας.

Καταπολεμήστε το FOVBO σας (τον φόβο ότι οι διακοπές έχουν τελειώσει) αναγνωρίζοντας πόσες μέρες έχετε στην διάθεση σας και ότι σύντομα θα τελειώσουν. Αλλά επιλέξτε να μην παρασυρθείτε από αυτήν την σκέψη, γεμίζοντας ασφυχτικά το πρόγραμμα σας.

Αντί να παλεύουμε ενάντια σε τέτοιες δυσάρεστες σκέψεις, μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε για να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας ότι αυτός ο χρόνος των διακοπών είναι πραγματικά πολύτιμος.