Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι δύο άτομα μπορεί να έχουν την ίδια ηλικία αλλά το ένα να φαίνεται μικρότερο από το άλλο; Ενώ δεν έχουμε ανακαλύψει (τουλάχιστον ακόμα) την πηγή της αιώνιας νεότητας, οι ειδικοί μας αποκαλύπτουν τα μικρά αλλά εξαιρετικά σημαντικά μυστικά, που αν τα υιοθετήσετε θα καταφέρετε να δείχνετε νεότερη, δίχως κόπο.

Παρόλο που η διατροφή, ο ύπνος και η άσκηση θεωρούνταν πάντα παράγοντες κομβικής σημασίας για να παραμείνουμε νέοι και να φαινόμαστε φρέσκοι και ξεκούραστοι καθημερινά, υπάρχουν και μερικά ακόμα hack, που μάλιστα τα υποστηρίζει και η επιστήμη.

Νεότερη χωρίς τσιγάρο

Το κάπνισμα μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στο σώμα και τα όργανα ενός ατόμου, αποτελώντας την κύρια αιτία πρόωρου θανάτου σε αρκετές χώρες. Η νικοτίνη που βρίσκεται στα τσιγάρα δεν βλάπτει μόνο τους πνεύμονες. Μπορεί να επηρεάσει όλα τα συστήματα του σώματος, από το καρδιαγγειακό έως το αναπαραγωγικό.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα κόψετε το κάπνισμα χωρίς να παχύνετε

Το κάπνισμα αυξάνει την πιθανότητα ενός ατόμου να αναπτύξει καρδιακή νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρκίνο και αναπνευστικά προβλήματα, επιταχύνοντας τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος και των οργάνων.

Οι ελεύθερες ρίζες που απελευθερώνονται στον αέρα από το κάπνισμα βλάπτουν επίσης την όραση ενός ατόμου.

Στην λίστα με τις δυσμενείς επιπτώσεις του καπνίσματος βρίσκεται και η πρόωρη γήρανση, καθώς μπορεί να αυξήσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, «κλέβοντας» την ζωντάνια και την νεανική λάμψη της επιδερμίδας.

Για αυτό οι ειδικοί συνιστούν την άμεση διακοπή του καπνίσματος για να ωφελήσετε την υγεία σας αλλά και να διατηρήσετε περισσότερο την νεανική σας όψη.

Προστατεύουμε την επιδερμίδα μας

Η σωστή φροντίδα του δέρματός σας είναι απαραίτητη για να διατηρείται νεανική, υγιής και όμορφη. Ο πρώτος και πιο σημαντικός τρόπος για να αρχίσετε να προστατεύετε το δέρμα σας από την πρόωρη γήρανση είναι πάντα να φοράτε αντηλιακό με ελάχιστο δείκτη προστασίας SPF 30 όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους.

Θα πρέπει επίσης να πίνετε άφθονο νερό, καθώς η ενυδάτωση είναι το κλειδί για να λάμπει η επιδερμίδα σας.

Όσον αφορά τα προϊόντα ομορφιάς, επιλέξτε αυτά που έχουν διαμορφωθεί με φυσικά συστατικά και χωρίς δυνητικά ερεθιστικές χημικές ουσίες. Τέλος, χρησιμοποιήστε ήπια καθαριστικά και σκεφτείτε να κάνετε τακτικά απολέπιση για να διατηρείτε το δέρμα σας πιο λαμπερό και να μειώσετε την εμφάνιση των ρυτίδων.

Η σωστή φροντίδα μπορεί να σας βοηθήσει να φαίνεστε νεότεροι, ενώ παράλληλα βελτιώνει την υγεία του δέρματος συνολικά. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο.

Η επένδυση σε μια καλή ενυδατική κρέμα που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας μπορεί να κάνει θαύματα για να διατηρήσετε την ελαστικότητά σας, χωρίς ρυτίδες.

Υιοθετούμε μια θετική στάση

Το να έχετε μια θετική στάση μπορεί να έχει απίστευτα θετικό αντίκτυπο στη ζωή σας. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους, στην αύξηση της ευεξίας και ακόμη και να έχει οφέλη για την υγεία. Μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να φαίνεστε νεότεροι από ό,τι είστε.

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα με θετική προοπτική για τη ζωή τείνουν να έχουν καλύτερη συνολική υγεία, ψυχική διαύγεια, εστίαση και επικοινωνία με τους άλλους.

Όσοι βλέπουν τη ζωή πιο θετικά είναι πιο πιθανό να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις για την υγεία τους, συμπεριλαμβανομένης της τακτικής άσκησης και των πιο υγιεινών διατροφικών συνηθειών στην καθημερινή τους ρουτίνα. Η θετική στάση δεν είναι χρήσιμη μόνο για τη σωματική υγεία αλλά και για την ψυχική ευεξία.

α άτομα με θετική στάση τείνουν να αντιμετωπίζουν καλύτερα το άγχος και να νιώθουν πιο χαρούμενα. Έτσι, αν θέλετε να παραμείνετε νέοι για περισσότερο καιρό, η διατήρηση μιας θετικής στάσης μπορεί να είναι το κλειδί.