Χειμώνας και γυμναστική μπορεί για πολλούς να μην πάνε «μαζί». Το κρύο συνοδεύεται συχνά από την ανάγκη χαλάρωσης και… τεμπελιάς. Οι εορταστικές απολαύσεις δε επιδεινώνουν την κατάσταση καθώς μας «φορτώνουν» θερμίδες που απαιτούν χρόνο και προσπάθεια να κάψουμε.

Εάν είστε σε αυτό το βαρύ «mood» του χειμώνα, δεν χρειάζεται να περιμένετε την άνοιξη για να ανακτήσετε τον έλεγχο. Ανανεώστε τις προσπάθειές σας και διατηρήστε τη φυσική σας κατάσταση σε υψηλά επίπεδα και το χειμώνα.

Διαβάστε επίσης: Άσκηση: Πώς θα ανανεώσετε τις προσπάθειες όταν νιώθετε κουρασμένοι

Πώς να παραμείνετε σε καλή φυσική κατάσταση παρά την πλήξη του χειμώνα

Πειραματιστείτε με τις προπονήσεις σας

Ίσως αρνείστε να αποχωριστείτε το ζεστό κρεβατάκι σας και να πάτε γυμναστήριο ή να βγείτε έξω για μια πρωινή βόλτα. Ο πειραματισμός με τις προπονήσεις σας θα σας λύσει τα χέρια και θα σας δώσει και πάλι το πολυπόθητο κίνητρο.

Γιατί δε δοκιμάζετε να αποφύγετε τις μετακινήσεις και να αθληθείτε στο σπίτι; Μπορείτε να επιλέξετε είδη προπονήσεων που δεν απαιτούν ιδιαίτερο εξοπλισμό και γίνονται εύκολα στο σαλόνι του σπιτιού σας, όπως η γιόγκα.

Επιπλέον, μην πιέζεστε να σηκωθείτε υπερβολικά νωρίς. Η άσκηση, αν και πιο αποτελεσματική όταν γίνεται το πρωί, «μετρά» όλες τις ώρες της ημέρας.

Βάλτε «κρυφά» την άσκηση στη ρουτίνα σας

Εκτός από την αλλαγή της προπόνησής σας, μπορείτε να εντάξετε την άσκηση στην καθημερινότητά σας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Δοκιμάστε οτιδήποτε σας κάνει ενεργούς. Μπορείτε να περπατήσετε στην αγορά για ψώνια, να βγείτε μια βόλτα μετά το μεσημεριανό γεύμα, να κάνετε με πιο γρήγορο ρυθμό τις δουλειές του σπιτιού και να χρησιμοποιήσετε τις σκάλες αντί για τον ανελκυστήρα.

Και πού ξέρετε; Μπορεί να καταλήξετε να καίτε περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι είχατε φανταστεί.

Σχεδιάστε μια έξοδο για… ψώνια

Η ανανέωση της γκαρνταρόμπας σας είναι άλλο ένα αποτελεσματικό μέτρο για να κρατήσετε μακριά την πλήξη και να διατηρήσετε υψηλά τα επίπεδα της φυσικής σας κατάστασης το χειμώνα.

Προμηθευτείτε ζεστά αθλητικά ρούχα για να νιώθετε άνετα όταν βγαίνετε έξω για μια βόλτα. Αθληθείτε με παρέα και… καμαρώστε για τα νέα σας ρούχα ενώ παράλληλα διατηρήστε σε φόρμα.

Προσέξτε τη διατροφή σας

Οι γιορτές πέρασαν… Προσπαθήστε λοιπόν να μην ενδίδετε πλέον σε απολαύσεις με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αντ’ αυτού, αναζητήστε υγιεινές εναλλακτικές, επιτρέποντας φυσικά στον εαυτό σας περιστασιακές ημέρες «ατασθαλίας» ως προς το φαγητό ώστε να μην μπείτε αργότερα στον πειρασμό να καταναλώσετε λαίμαργα όλα όσα σας στερήσατε.