Όταν σκεφτόμαστε με τους οποίους εξαντλείτε η ενέργειά μας, μας έρχονται στο μυαλό πράγματα όπως η δουλειά, οι μετακινήσεις και τα θελήματα. Υπάρχουν όμως και μικρότερες, καθημερινές στιγμές που μπορεί να είναι εξίσου εξουθενωτικές.

Οι «διαρροές» ενέργειας είναι οι αόρατοι τρόποι με τους οποίους ξοδεύουμε ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κάθε αλληλεπίδραση που έχετε, είτε συναντάτε τη μαμά σας για φαγητό είτε απαντάτε σε ένα σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι μια ενεργειακή ανταλλαγή.

Διαβάστε επίσης: Προστατεύουμε τον εαυτό μας από την κακή διάθεση των άλλων

Μερικές φορές αυτές οι ανταλλαγές μπορεί να σας αφήσουν να αισθάνεστε αναζωογονημένοι. Άλλες φορές απλά αισθάνεστε καταβεβλημένοι. Με άλλα λόγια, οι αλληλεπιδράσεις που οδηγούν σε διαρροή ενέργειας είναι εκείνες οι αλληλεπιδράσεις που καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από όση επιστρέφουν.

Το τηλέφωνό σας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πηγές διαρροής ενέργειας

Το τηλέφωνό σας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι κύριοι ένοχοι για τη διαρροή ενέργειας. Μπορεί να μοιάζει αβίαστο το να ξαπλώνετε στο κρεβάτι και να κάνετε scroll και να ποστάρετε αλλά είναι κι αυτό μια ενεργειακή ανταλλαγή.

Μόνο που, περισσότερες φορές, δεν παίρνετε ενέργεια πίσω. Ειδικά όταν συγκρίνετε τη ζωή σας με τη ζωή κάποιου άλλου στο Instagram, παρακολουθείτε έναν τοξικό λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή διαβάζετε σχόλια μίσους.

Μπορεί να έχετε στη ζωή σας ανθρώπους που είναι «βαμπίρ ενέργειας»

Μπορεί να είναι συνάδελφοι που σας παραπονιούνται συνεχώς για τη δουλειά. Μπορεί να είναι φίλοι που χρειάζονται πολλή υποστήριξη (αλλά δεν δίνουν καμία υποστήριξη πίσω). Φεύγοντας από την αλληλεπίδραση μαζί τους συνήθως νιώθετε σαν να σας ρούφηξαν όλη την ενέργεια.

Πιθανώς υπάρχει κάποιος στη ζωή σας που ταιριάζει στο καλούπι του «βαμπίρ ενέργειας». Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο για όσους έχουν την τάση να ικανοποιούν τους άλλους ανθρώπους.

Μένετε θυμωμένοι για πράγματα που θα έπρεπε να μείνουν στο παρελθόν

Πόσες φορές κολλήσατε στην κίνηση και το έχετε αφήσει να σας χαλάσει όλη τη μέρα; Σε μια τέτοια περίπτωση ξοδεύετε ενέργεια για κάτι που δεν είναι καν πραγματικό πια – συνέβη στο παρελθόν. Το ίδιο ισχύει και για το να κρατάμε κακίες μαζί με οτιδήποτε τοποθετεί την ενέργειά μας στο παρελθόν ή στο μέλλον.