Την Κυριακή με το ΒΗΜΑ

Κωνσταντίνος. Η αυτοβιογραφία του πρώην βασιλιά των Ελλήνων

Eνα έργο ντοκουμέντο, σε τρεις τόμους.

Η ζωή, ο μύθος και η πολιτική όπως τα αφηγείται ο ίδιος.

Στον τρίτο τόμο:

Η απόπειρα ανατροπής της χούντας, η εκδίκηση του Παπαδόπουλου, τα χρόνια στη Ρώμη και το Λονδίνο, η τραγωδία της Κύπρου, ο Καραμανλής, το δημοψήφισμα του ’74, το ζήτημα της βασιλικής περιουσίας και του ονόματος, η επιστροφή στην Ελλάδα.

Στις σελίδες του τρίτου τόμου, ο πρώην Βασιλεύς των Ελλήνων Κωνσταντίνος φωτίζει ευχάριστες αλλά και τραγικές στιγμές για την Ελλάδα και τον ίδιο: Η σύγκρουση με τον Νίξον, η προσπάθειά του να ανατρέψει τη χούντα την 13η Δεκεμβρίου, η εξορία στη Ρώμη, η κατάργηση της Βασιλείας από τον Παπαδόπουλο, τα χρόνια στο Λονδίνο, η εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι μυστικές συναντήσεις με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τα ανακοινωθέντα που ακυρώθηκαν την τελευταία στιγμή, η ανατροπή του Παπαδόπουλου από τον Ιωαννίδη, η επιστολή Μακαρίου στον Γκιζίκη, το πραξικόπημα στην Κύπρο και η τραγωδία της τουρκικής εισβολής, η πτώση της δικτατορίας, η επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή και το τηλέφωνο που δεν έγινε ποτέ, το δημοψήφισμα του 1974 και η ζωή μετά. Η επιστροφή για την κηδεία της Βασίλισσας Φρειδερίκης, η Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Φιντέλ Κάστρο, ο Ρόναλντ Ρέιγκαν, o Νέλσον Μαντέλα το ζήτημα της βασιλικής περιουσίας και του ονόματος του πρώην Βασιλιά των Ελλήνων. Η επιστροφή στην πατρίδα.

Ολα αυτά και μία σειρά άλλα σημαντικά γεγονότα και πρόσωπα από την πλέον άγνωστη περίοδο της ζωής του πρώην βασιλιά των Ελλήνων.

Οι δύο πρώτοι τόμοι εξαντλήθηκαν και θα επανακυκλοφορήσουν μετά την ολοκλήρωση της κυκλοφορίας των τριών τόμων.

O τελευταίος βασιλιάς της νεότερης ελληνικής ιστορίας αποκαλύπτει, αναλύει και καταγράφει, προσωπικές στιγμές, παρασκήνια και γεγονότα που σημάδεψαν τις πιο κρίσιμες δεκαετίες της χώρας.

Από τα χρόνια του προπάππου του Γεωργίου Α’ μέχρι τη δική του βασιλεία, ένας αιώνας γεμάτος αιμάσουσα Ιστορία: Πόλεμοι, μεταβολές συνόρων, πολιτικές συγκρούσεις, κοινωνικές εκρήξεις, επιτεύγματα και αδιέξοδα, νίκες και ήττες, μεγάλες και τραγικές ώρες του ελληνισμού και της Ελλάδας.

Βασιλείς, πρωθυπουργοί, στρατηγοί και ιεράρχες που με τις ορθές αποφάσεις ή τα σφάλματά τους καθόρισαν την πορεία αυτού του τόπου, περνούν μέσα από τις σελίδες του τρίτομου αυτού έργου – σταθμού στην ελληνική ιστοριογραφία.

Τρεις τόμοι, πάνω από 1.100 σελίδες.

Περισσότερες από 400 φωτογραφίες.

Και

ΒHMAgazino

Και στην έκδοση των €2

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου: «Βασιλεύς Κωνσταντίνος # 3»: €2,25 )