Γνωρίζατε ότι η μαξιλαροθήκη μπορεί να επηρεάσει την υγεία του δέρματος; Η νυχτερινή σας ρουτίνα περιποίησης μπορεί να είναι το κλειδί για να έχετε ένα υγιές και λαμπερό  δέρμα, αλλά το κάλυμμα του μαξιλαριού σας έχει επίσης έχει επίσης εν μέρει αυτή την ικανότητα. Κι αυτό γιατί αν δεν το αλλάζετε συχνά, μπορεί να προκληθούν ποικίλα δερματικά προβλήματα.

Εκτός λοιπόν από τον καλό καθαρισμό του προσώπου σας και τις κρέμες ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν περιποίησης και ενυδάτωσης χρησιμοποιείτε, είναι ωφέλιμο να αλλάζετε και μαξιλαροθήκη μια φορά την εβδομάδα. Δεδομένου ότι το πρόσωπό σας έρχεται σε άμεση και παρατεταμένη επαφή με αυτήν ενώ κοιμάστε το βράδυ, είναι σημαντικό για πολλούς λόγους, να είναι καθαρή.

Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να αλλάζετε κάθε εβδομάδα τη μαξιλαροθήκη σας

Διαβάστε επίσης: Πρόσωπο: 2 συνήθειες που το θαμπώνουν

Πρόληψη αλλεργιών

Τα ακάρεα σκόνης και άλλοι αλλεργιογόνοι μικροοργανισμοί που κατοικούν στο σπίτι μπορεί να παγιδευτούν στα καλύμματα των μαξιλαριών. Η συσσώρευση αυτών με την πάροδο του χρόνου μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις που αν μη τι άλλο, είναι ικανές να διαταράξουν τον ύπνο σας.

Προστασία των μαλλιών

Οι μαξιλαροθήκες μπορούν να μειώσουν την ποσότητα υγρασίας στα μαλλιά σας και να οδηγήσουν σε σπάσιμο, υπερβολική λιπαρότητα και πιτυρίδα. Αυτό συμβαίνει επειδή η τριβή με τη βαμβακερή κυρίως μαξιλαροθήκη εξασθενεί τις τρίχες και τα μαλλιά γίνονται ευαίσθητα και εύθραυστα. Η τακτική αλλαγή της, προλαμβάνει τη ζημιά που μπορεί να προκληθεί στα μαλλιά.

Προστασία του ανοσοποιητικού

Το ανοσοποιητικό σας σύστημα μπορεί να αποδυναμωθεί ως αποτέλεσμα των βακτηρίων στα καλύμματα του μαξιλαριού σας. Συνιστώνται τα μεταξωτά καλύμματα μαξιλαριού, καθώς τα βακτήρια δεν μπορούν να αναπτυχθούν πάνω τους και δεν μπορούν να μας βλάψουν ή, όπως είπαμε, να τα αλλάζετε μια φορά την εβδομάδα εάν χρησιμοποιείτε βαμβακερά.

Άνεση και ξεκούραση

Πολλά υφάσματα, όπως βαμβάκι, μετάξι και σατέν, χρησιμοποιούνται για την κατασκευή καλυμμάτων μαξιλαριού. Το πώς κάθε υλικό βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας μπορεί να έχει αντίκτυπο στα επίπεδα άνεσης και ξεκούρασής σας.

Μπορείτε να πειραματιστείτε με τα διάφορα υφάσματα και να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει, αλλάζοντάς τα τακτικά και εξασφαλίζοντας έτσι έναν πιο ευχάριστο και ήρεμο ύπνο.

Ακμή

Τα υπολείμματα, η σκόνη, το σμήγμα, τα βακτήρια και το λάδι του προσώπου σας συγκεντρώνονται στη μαξιλαροθήκη που χρησιμοποιείτε καθημερινά μέσα σε μόνο λίγες ημέρες. Εάν δεν την αλλάζετε τακτικά, το δέρμα σας μπορεί να ερεθιστεί και να εμφανίσει ακμή εξαιτίας της.

*Εν κατακλείδι

Ένα άνετο, καθαρό και υγιεινό περιβάλλον ύπνου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Ένας από αυτούς είναι και το να αλλάζετε κάθε εβδομάδα τα καλύμματα του μαξιλαριού σας.

Τα ακάρεα της σκόνης μπορούν να συσσωρευτούν και στα μαξιλάρια σας με την πάροδο του χρόνου, παράλληλα με άλλους μικροοργανισμούς και ακαθαρσίες. Πέραν της αλλαγής των καλυμμάτων, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε ένα προστατευτικό μαξιλαριού ανάμεσα στο μαξιλάρι και τη μαξιλαροθήκη, το οποίο βέβαια θα πλένετε επίσης συχνά.

Για να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ύπνου, φροντίστε να επενδύετε σε καλύμματα μαξιλαριών υψηλής ποιότητας.

Με όλους αυτούς τους τρόπους μπορείτε να διατηρήσετε την κρεβατοκάμαρά σας καθαρή και ευχάριστη, κάτι που θα κάνει πιο εύκολο το να χαλαρώσετε και να απολαύσετε έναν καλό βραδινό ύπνο.