Το περπάτημα είναι μια ολοκληρωμένη άσκηση για το σώμα, καθώς οι ειδικοί το έχουν αναγνωρίσει ως έναν αποτελεσματικό τρόπο για να κρατήσει κανείς τις θερμίδες του υπό έλεγχο και να θωρακίσει τη συνολική του υγεία. Μια βόλτα επομένως μετά από ένα ή κάθε γεύμα σας, θα μπορούσε να κάνει θαύματα, ειδικά αν η γυμναστική δε θα λέγατε πως είναι το καλύτερό σας.

Διαβάστε επίσης: Περπάτημα «12-3-30»: Το νέο trend για πιο εύκολη και αποδοτική γυμναστική

Τα 6 εκπληκτικά οφέλη του να περπατάμε μετά το φαγητό

#1 Καλύτερη πέψη

Το περπάτημα βοηθά στην τόνωση της πέψης. Συγκεκριμένα, μέσω αυτού, παράγονται περισσότερα γαστρικά ένζυμα που βελτιώνουν την πέψη και μειώνουν το φούσκωμα και τη δυσκοιλιότητα.

Η βελτιωμένη πέψη προλαμβάνει προβλήματα όπως το πεπτικό έλκος, η καούρα και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

#2 Βελτίωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα του περπατήματος είναι ότι βελτιώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Μια μεγάλη βόλτα μετά το φαγητό, αποτρέπει την υπερβολική αύξησή του, διατηρώντας τον οργανισμό μας σε ισορροπία.

#3 Απώλεια βάρους

Η σωματική άσκηση σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους.

Εάν θέλετε να χάσετε κιλά, μια βόλτα μετά το φαγητό, ειδικά κάθε βράδυ, θα σας βοηθήσει να χάσετε σωματικό λίπος.

#4 Μείωση της αρτηριακής πίεσης

Εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση ή υπέρταση, τότε είναι καλό να αρχίσετε να περπατάτε μετά από κάθε γεύμα. Σύμφωνα με μελέτες, τρεις 10λεπτες βόλτες κάθε μέρα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Ένα πρόγραμμα περπατήματος διάρκειας 6 μηνών μπορεί να μειώσει τη συστολική αρτηριακή πίεση κατά περίπου 13%.

#5 Βελτίωση του ύπνου

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική άσκηση μπορεί να ανακουφίσει την αϋπνία. Ένας χαλαρός περίπατος μετά το βραδινό, αποδεδειγμένα βελτιώνει τον κύκλο του ύπνου και επομένως, την ποιότητά του.

#6 Θωρακίζει την καρδιά

Το περπάτημα κρατά την καρδιά μας γερή.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2013, η σύντομης διάρκειας άσκηση καθημερινά, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των τριγλυκεριδίων στο αίμα.

Δοκιμάστε  να κάνετε σύντομους περιπάτους 10 λεπτών μετά από κάθε γεύμα για να αποκομίσετε αυτά τα οφέλη, ειδικά εάν ακολουθείτε έναν καθιστικό τρόπο ζωής.