Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια ευκαιρία για εσάς και τον σύντροφό σας να δείξετε την αγάπη που νιώθετε ο ένας για τον άλλον. Ιδανικά, η ημέρα αυτή θα ενισχύσει τον δεσμό σας.

Αλλά μπορεί επίσης να είναι δύσκολη για τις σχέσεις, επειδή ασκεί πίεση να είναι τέλειες. Και αν η σχέση σας δεν είναι τέλεια την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μπορεί να νιώσετε απογοήτευση, θυμό ή πληγωμένοι.

Αντί να σας φέρει πιο κοντά, η «γιορτή των ερωτευμένων» μπορεί να σας κάνει να νιώθετε πιο απομακρυσμένοι από τον σύντροφό σας.

Διαβάστε επίσης: Τα 12 μοτίβα σύγκρουσης στις σχέσεις: Ποιο αντιστοιχεί σε εσάς;

Πώς συμβαίνει αυτό και τι μπορείτε να κάνετε για να το αποτρέψετε;

Έχετε κατά νου μια ρεαλιστική εικόνα της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου

Είναι δελεαστικό να φαντασιώνεστε μια σούπερ ρομαντική ημέρα που θα έμοιαζε με κάτι που θα βλέπατε σε μια ρομαντική κωμωδία. Η ονειροπόληση της τέλειας ημέρας δεν θα σας βοηθήσει να νιώσετε πιο κοντά στο σύντροφό σας.

Ο σύντροφός σας δεν είναι μια φαντασίωση αλλά ένας πραγματικός και σύνθετος άνθρωπος. Το να τον ή την συγκρίμενε με ένα φανταστικό πρότυπο που έχετε πλάσει θα σας προετοιμάσει μόνο για απογοήτευση.

Ο σύντροφός σας δεν διαβάζει το μυαλό σας

Αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που θέλετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, επικοινωνήστε το. Το να ζητάτε ρητά αυτό που θέλετε ίσως να αφαιρέσει λίγο από τον ρομαντισμό μιας αυθόρμητης χειρονομίας. Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο ρομαντικό από έναν καυγά που γεννιέται από απογοητευμένες προσδοκίες ή πληγωμένα συναισθήματα.

Σχεδιάστε κάτι για τον σύντροφό σας που θα εκτιμήσει, όχι που θα εκτιμούσατε εσείς

Εσείς και ο σύντροφός σας δεν είστε ακριβώς ίδιοι, και αυτό είναι εντάξει. Μπορεί να σας αρέσουν διαφορετικά πράγματα, να δίνετε προτεραιότητα σε διαφορετικά πράγματα ή να νιώθετε αγάπη με διαφορετικούς τρόπους.

Όταν κάνετε σχέδια για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, να έχετε κατά νου τους τρόπους με τους οποίους ο σύντροφός σας διαφέρει από εσάς και να κάνετε σχέδια που ξέρετε ότι θα έχουν νόημα γι’ αυτόν και όχι για εσάς.

Μην θέτετε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως ένα μυστικό τεστ για το πόσο πολύ σας αγαπάει ο σύντροφός σας

«Θα θυμηθεί να μου πάρει κάτι για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου φέτος; Πέρυσι το ξέχασε. Δεν πρόκειται να το αναφέρω και θα δούμε τι θα συμβεί». Χωρίς να το συνειδητοποιείτε έτσι βάζετε τον σύντροφό σας σε μια διαδικασία στην οποία υπολογίζετε ότι θα αποτύχει. Αυτό θα οδηγήσει μόνο σε πληγωμένα και θυμωμένα συναισθήματα.

Μην πανικοβάλλεστε αν μαλώσετε

Οι διακοπές ασκούν μεγάλη πίεση στις σχέσεις να είναι τέλειες για μια μέρα και μερικές φορές αυτή η πίεση μπορεί να οδηγήσει σε καυγά. Εάν έχετε έναν καυγά με τον σύντροφό σας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μην υποθέσετε αμέσως ότι η σχέση σας είναι καταδικασμένη.

Αντίθετα, προσπαθήστε να μειώσετε τις προσδοκίες σας για μια ημέρα. Εργαστείτε για την επιδιόρθωση της σχέσης και να επικεντρωθείτε στο πώς ο σύντροφός σας προσπάθησε να δείξει ότι σας αγαπάει.

Για να περάσετε μια υγιή, τρυφερή Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με τον σύντροφό σας φέτος, μην επιδιώκετε την τελειότητα. Να θυμάστε ότι η σχέση σας αποτελείται από δύο άτομα που θα προσπαθήσουν με τον δικό τους ατελή τρόπο να δείξουν την αγάπη τους ο ένας για τον άλλον.