Γυμναστική ή after work drinks με τις κολλητές; Κάθε εργαζόμενη που προσπαθεί να μείνει fit έρχεται συχνά αντιμέτωπη με αυτό το δίλημμα. Και όπως συμβαίνει συνήθως με αυτού του είδους τους προβληματισμούς, η λύση έρχεται όταν σκέφτεσαι out of the box: αντί να περιοριστείς σε μια από τις δυο επιλογές, γιατί να μην κάνεις και τα δυο; Ειδικά από τη στιγμή που το athleisure παραμένει στη μόδα εδώ και χρόνια, και σου λύνει τα χέρια επιτρέποντάς σου να μεταφέρεις το outfit του γυμναστηρίου για ένα χαλαρό ποτό – ή ακόμη και για clubbing.

Πώς θα τα καταφέρεις; Συγκεντρώσαμε όλα τα tips που θα χρειαστείς για να βγάλεις το κολάν σου βόλτα στην πόλη, αλλά και για να αισθάνεσαι τόσο φρέσκια και άνετη, λες και βγήκες μόλις από το ντους.

Από τη μύτη πιάνεται

Ξέρουμε τι σκέφτεσαι: ό,τι styling και να κάνεις, η μυρωδιά του ιδρώτα ποτέ δεν θα γίνει κομψή. Και έχεις απόλυτο δίκιο, μόνο που, σε αντίθεση με το κολάν, τη φόρμα ή το αθλητικό σου μπουστάκι, αυτή θα την αφήσεις στο γυμναστήριο. Τουλάχιστον, αν ακούσεις τη συμβουλή μας και προσθέσεις στην τσάντα του γυμναστηρίου (ή και σε εκείνη της δουλειάς σου) το FreshUp της Bosch με τεχνολογία Bosch Plasma, την πρώτη συσκευή που καταπολεμά αποτελεσματικά* τις δυσάρεστες με το πάτημα ενός κουμπιού και ένα πέρασμα πάνω από τα ρούχα σου, ακόμη και ενώ τα φοράς, αρκεί να είναι στεγνά.

Τι ακριβώς είναι το plasma και πώς θα σε βοηθήσει να φρεσκάρεις το outfit σου; Βρίσκεται παντού στη φύση (είναι γνωστό και ως η τέταρτη κατάσταση της ύλης), όμως μπορεί να κατασκευαστεί και στο εργαστήριο και χρησιμοποιείται για πολλά προϊόντα καθημερινής χρήσης. Στην περίπτωση του FreshUp, της πρωτοποριακής συσκευής που θα βρεις μόνο στα καταστήματα Κωτσόβολος, με το πάτημα ενός κουμπιού απελευθερώνονται με μεγάλη ταχύτητα ενεργά μικροσωματίδια πλάσματος στην επιφάνεια των υφασμάτων και των ρούχων, διασπώντας και εξαφανίζοντας με φυσικό τρόπο τα μόρια των οσμών, αλλά και εξουδετερώνοντας ιούς και βακτήρια έως και 99,9%**.

Πέρα από την οσμή του ιδρώτα, που καμιά μας δεν θέλει να τη συνοδεύει για ποτό, το FreshUp μπορεί να αφαιρέσει τις μυρωδιές του τσιγάρου, του ιδρώτα και εκείνων που προκύπτουν από το μαγείρεμα, με φυσικό τρόπο και χωρίς την προσθήκη χημικών, απορρυπαντικών ή νερού, ακόμη και από ευαίσθητα υφάσματα όπως το κασμίρι, το μαλλί και το μετάξι – αλλά και από τα λειτουργικά υλικά των ρούχων της προπόνησης, που θέλεις να διατηρήσουν την ελαστικότητά τους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Δεδομένου ότι δεν καλύπτει απλώς, αλλά πραγματικά αφαιρεί τις οσμές χωρίς να ταλαιπωρείς τα ρούχα σου, πάντα θα αποτελεί την ιδανική λύση για τις στιγμές που έχεις ανάγκη από φρεσκάρισμα στη στιγμή, αφού είναι σχεδιασμένο για βέλτιστη φορητότητα, με μέγεθος αντίστοιχο με εκείνο μιας θήκης γυαλιών και τροφοδοσία από μπαταρία.

Την αποτελεσματικότητά του θα τη διαπιστώσεις και μόνη σου στην πράξη, ωστόσο ειδικοί έχουν ήδη αποφανθεί: διεξοδική έρευνα ανεξάρτητου ερευνητικού κέντρου*** διαπίστωσε ότι το FreshUp αφαιρεί αποτελεσματικά τις δυσάρεστες οσμές από τα υφάσματα των ρούχων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του καπνού, του μαγειρικού λίπους, του λαδιού τηγανίσματος, του τσιγαρισμένου κρεμμυδιού, του καπνιστού μπέικον, του ψαριού, κ.ά.

Προπονήσου για bar-hopping

Αφού βγάλαμε από τη μέση τον ελέφαντα στο δωμάτιο, ώρα να δούμε και τι μπορείς να φορέσεις για να είσαι άνετη στην προπόνηση και hot στη βραδινή βόλτα. Το μυστικό είναι να στηριχτείς σε κομμάτια-κλειδιά που μπορούν είτε να μεταμορφωθούν αν αλλάξεις τη φόρμα σου με μια φούστα ή ένα τζιν, είτε να λειτουργήσουν ως βάση για ένα εντυπωσιακό, αλλά και laid-back look εμπνευσμένο από το street style.

Με διαφορά στήθους

Τα αθλητικά μπουστάκια έχουν βρει προ πολλού τη θέση τους σε outfits για όλες τις ώρες της μέρας, λειτουργώντας ως crop top ή ορατά εσώρουχα. Προτίμησε κάποιο σε έντονο χρώμα και συνδύασέ το με μια φαρδιά φόρμα και ένα αυστηρό μπλέιζερ για να το μετατρέψεις σε statement piece ή μείνε πιστή στο κλασικό μαύρο, φορώντας από πάνω του μια διαφάνεια – μια από τις κορυφαίες τάσεις και για φέτος – με ή χωρίς λάμψη. Αν το αισθάνεσαι πολύ γυμνό, μπορείς να προτιμήσεις μια μακρυμάνικη επιλογή, που θα παραπέμπει ακόμη περισσότερο σε μπλουζάκι.

Σέταρέ το

Τα σετ σε κάθε χρώμα και pattern εξακολουθούν να ανήκουν στα πιο hot αθλητικά look. Για να μπορέσεις να τα μεταφέρεις από το γυμναστήριο στο αγαπημένο σου στέκι, διάλεξε κάποιο με παντελόνι σε φαρδιά γραμμή, σε έντονο χρώμα ή pattern ή από κάποιο σχετικά σταθερό λειτουργικό υλικό. Μόλις τελειώσεις το πρόγραμμά σου, βγάλε τα αθλητικά σου παπούτσια, αντικατάστησέ τα με ένα ζευγάρι σέξι γόβες και είσαι πανέτοιμη. Δική μας αγαπημένη επιλογή, ένα κατακόκκινο tracksuit που δεν θα σε αφήσει να περάσεις απαρατήρητη.

Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Τα σετ δεν είναι τα μόνα που αναβαθμίζονται σε δευτερόλεπτα με την προσθήκη της κατάλληλης γόβας. Στην αγορά θα βρεις αθλητικά ρούχα και αξεσουάρ από πολύ ενδιαφέροντα υφάσματα, σε χρώματα και pattern που κλέβουν τα βλέμματα. Τα metallics, όπως επίσης και τα animal print θα σου φτιάξουν το κέφι στην προπόνηση και θα σταθούν επάξια στο κλαμπ, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις και πολλά για να τα υποστηρίξεις.

Κολάν, αλλά τι κολάν

Θυμάσαι εκείνο τον άγραφο νόμο που έλεγε ότι «τα κολάν δεν είναι παντελόνια»; Ευτυχώς, τον έχουμε αφήσει στο παρελθόν – τουλάχιστον όταν μιλάμε για κολάν που… κάνουν μια προσπάθεια. Αγαπημένες μας επιλογές εκείνα που καταλήγουν σε ελαφριά καμπάνα, με άνοιγμα μπροστά ή στο πλάι, μιας και συνδυάζουν όλη την άνεση που χρειάζεσαι στο γυμναστήριο, με την όψη ενός κανονικότατου, stylish παντελονιού.

Η ασφαλής επιλογή

Βαριέσαι να σκεφτείς και πολύ το styling σου; Πόνταρε σε μια ολόσωμη φόρμα, σχεδιασμένη ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της γυμναστικής σου, αλλά και να τραβάει τα βλέμματα με την κομψότητά της. Απολύτως εφαρμοστή μαύρη ολόσωμη φόρμα για γιόγκα ή φαρδιά και cool που να παραπέμπει σε σέξι στολή εργασίας; Την απάντηση την έχεις μόνο εσύ.

Φρέσκια και λαμπερή

Όπως καταλαβαίνεις οι επιλογές σου είναι ατέλειωτες. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι πλέον ως ανθρωπότητα έχουμε ξεπεράσει τα περισσότερα στεγανά μας σε σχέση με το πού μπορεί να φορεθεί το κάθε ρούχο. Επομένως, το μόνο που χρειάζεσαι στην πραγματικότητα για να πας για ποτό αμέσως μετά την προπόνηση, είναι τη σιγουριά ότι παραμένεις φρέσκια και καθαρή – δηλαδή, το FreshUp στην τσάντα σου. Άντε, ίσως κι ένα ζευγάρι μεγάλα σκουλαρίκια.

Ανακάλυψε τη δύναμη του FreshUp.

* Έρευνα WL 2232/20 από το wfk – Institut für Angewandte Forschung GmbH. Η συσκευή καθαρίζει 6 διαφορετικούς τύπους υφάσματος από 3 τύπους οσμών, n=270.

** Αποτελεσματικότητα ενάντια στα βακτήρια (π.χ. Staphylococci incl. MRSA and VRSA, Streptococci, Enterococci incl. VRE, E. coli bacteria incl. EHEC, EPEC, ETEC, EIEC, EAEC, ESBL/MRGN, DAEC) και στα μικρόβια (e. g. vaccinia virus, HBV, HCV, HIV, influenza H5N1, H1N1, έρπης, ιλαρά, λύσσα) που επιβεβαιώνεται από το ανεξάρτητο ερευνητικό κέντρο Hygcen στη Γερμανία, σύμφωνα με τα τεστ [2021-2948, 2021-2949; SN 32436] και [2021-2827, 2021-2828; SN 32436] που διεξήχθησαν για τον όμιλο BSH Hausgeräte GmbH. Έως και 99,9% μείωση των βακτηρίων και των μικροβίων μετά από 1 λεπτό χρήσης του FreshUp σε μεταξωτό ύφασμα και μετά από 5 λεπτά σε βαμβακερό ύφασμα. Οι οργανισμοί που χρησιμοποιήθηκαν για την αποτελεσματικότητα των τεστ: E. coli και S. aureus, τροποποιημένο Vaccinia Virus Ankara (MVA).

**Σημαντική μείωση δυσοσμίας επιβεβαιώθηκε για τον καπνό τσιγάρου, το μαγειρικό, λίπος, τα τηγανητά, το κρεμμύδι και τις μυρωδιές από άλλα τρόφιμα όπως: καπνιστό μπέικον, ψάρι και καπνιστό ζαμπόν. Έρευνα WL 2232/20 από wfk – Institut für Angewandte Forschung GmbH, n=270 δείγματα.