Το ανθρώπινο σώμα είναι μια θαυματουργή μηχανή που εκτελεί ατελείωτες λειτουργίες κάθε μέρα. Ο τρόπος με τον οποίο το μυαλό μας σκέφτεται και επεξεργάζεται τις σκέψεις, επηρεάζει άμεσα τη σωματική μας υγεία.

Είναι ανάγκη επομένως να ισορροπούμε την ψυχική και τη σωματική μας υγεία, υιοθετώντας συνήθειες που μας ωφελούν ποικιλοτρόπως.

Ποιες είναι αυτές;

Διαβάστε επίσης: Μακροζωία: Πώς θα ζήσουμε πιο χαρούμενα και πιο πολλά χρόνια

H «τέχνη» του να παραμένουμε υγιείς

Για να αποφύγετε προβλήματα υγείας και έχετε τον πλήρη «έλεγχο» της ζωής σας:

Διατηρήστε έναν σωστό κύκλο ύπνου

Ιδανικά, κοιμηθείτε 7 με 8 ώρες κάθε μέρα.

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας όπως εξάντληση, κατάθλιψη και καρδιακές παθήσεις. Σύμφωνα με μελέτες, τα άτομα που κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες κάθε βράδυ έχουν 200 τοις εκατό υψηλότερο κίνδυνο να πάθουν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό.

Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος δίνει στο σώμα τη δυνατότητα να λειτουργεί αποτελεσματικά και άρα να παραμένουμε συνολικά υγιείς.

Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή

Μια ισορροπημένη διατροφή περιλαμβάνει γεύματα με θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στο να είμαστε υγιείς και σε φόρμα.

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά είναι πλούσια σε μακροθρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και «καλά» λίπη, καθώς και σε μικροθρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες και μέταλλα.

Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας φρέσκα φρούτα εποχής και λαχανικά όπως μπρόκολο, μπιζέλια, παντζάρια, κρεμμύδια, πιπεριές, λάχανο, σπανάκι. Περιορίστε τα τηγανητά και τα επιδόρπια καθώς και τα σνακ με trans λιπαρά όπως πατατάκια και κρουασάν.

Να είστε αισιόδοξοι

Δεν είναι εύκολο να νιώθουμε μονίμως θετικά για τη ζωή και τον εαυτό μας. Αξίζει όμως να προσπαθήσουμε τις πιο πολλές φορές να βλέπουμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων.

Όταν είμαστε αισιόδοξοι είναι λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουμε καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα άτομα με θετική και αισιόδοξη στάση τείνουν να έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα.

Συχνά, η στάση μας απέναντι στα θέματα που προκύπτουν είναι και το μόνο πράγμα που μπορούμε να ελέγξουμε. Επιλέγοντας τη θετική σκέψη, ξεκινά να μας γίνεται τρόπος ζωής και αντιλαμβανόμαστε από μια υγιή σκοπιά εμάς και τον κόσμο γύρω μας.

Ξεκινήστε την άσκηση

Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία της τακτικής άσκησης, αλλά παρόλα αυτά, συχνά την αποφεύγουμε.

Η γυμναστική αυξάνει την ικανότητά μας να κοιμόμαστε καλύτερα και ενισχύει την ενέργειά μας παρέχοντας οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στους ιστούς μας. Επιπλέον, ενισχύει τη διάθεσή μας ενεργοποιώντας έναν αριθμό εγκεφαλικών κυττάρων που μας κάνουν να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι.

Η έναρξη με ασκήσεις χαμηλής έντασης και η συνέπεια είναι το «κλειδί» όταν ξεκινάτε ένα πρόγραμμα άσκησης.

Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση

Το νερό είναι το πιο σημαντικό ρόφημα για να έχουμε καλή υγεία.

Εάν το σώμα σας δεν λαμβάνει επαρκή ποσότητα νερού, αρχίζει να αφυδατώνεται, κάτι που μπορεί να προκαλέσει εξάντληση και πολλά άλλα προβλήματα.

Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία των οργάνων και των ιστών του σώματος καθώς και για την παροχή θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου στα κύτταρα του σώματος. Απαλλάσσει από τα απόβλητα, ενισχύει την ανοσία και λιπαίνει τις αρθρώσεις, μεταξύ πολλών άλλων πλεονεκτημάτων.

*Extra tips

  • Για να πετύχετε οποιονδήποτε στόχο, είναι σημαντικό να κάνετε «baby steps» και να παραμένετε συνεπείς.
  • Βρείτε τη χρυσή τομή μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Χωρίστε το χρόνο σας σε: χρόνο δουλειάς, χρόνο για το/ τη σύντροφο, τους φίλους, την οικογένειά σας, χρόνο για εσάς.
  • Μην παραλείπετε τα απαραίτητα ετήσια τσεκάπ. Σας παρέχουν ζωτικής σημασίας γνώσεις, επιτρέποντάς σας να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να βελτιώσετε και να προστατεύσετε την υγεία σας.