Η σανίδα πρόκειται για μία από τις πιο κλασικές ασκήσεις, για αυτό και συγκαταλέγεται στο hall-of-fame της γυμναστικής. Περιλαμβάνει την παρατεταμένη στάση σε push-up, θεωρείται γενικά ως άσκηση δύναμης για ενδυνάμωση του πυρήνα, του κορμού, της πλάτης, των χεριών αλλά και των γλουτών.

Οι σανίδες χρησιμοποιούν πολλούς μύες σε όλο το σώμα σας, αλλά ο κορμός κάνει τη μεγαλύτερη δουλειά. Οι σανίδες στοχεύουν κυρίως τον κορμό, ενώ παράλληλα δουλεύουν και το πρόσθιο μέρος του σώματος.

Διαβάστε επίσης: Γυμναστική: Τι θα συμβεί στο σώμα αν κάνετε ξυπόλητοι

Ενεργοποιούν, επίσης, τον πρόσθιο οδοντωτό μυ, τους ώμους, το στήθος, τον ρομβοειδή και το άνω μέρος της πλάτης, τους γλουτούς, τους οπίσθιους μηριαίους και τους τετρακέφαλους.

Πώς μας ωφελεί η σανίδα;

  • Χτίζει τη δύναμη του κορμού
  • Αυξάνει την αντοχή
  • Βελτιώνει την ισορροπία
  • Είναι πιο εύκολη από τα push-ups
  •  Η σανίδα είναι μια άσκηση αντοχής στην οποία κρατάτε μια μόνο θέση.
  • Η σανίδα είναι το καλύτερο σημείο εκκίνησης για τους αρχάριους.

Τα λάθη προς αποφυγή…

Για να αποκομίσετε το μέγιστο όφελος από την άσκηση, μην εστιάζετε στο πόσο μπορείτε να κρατήσετε μια σανίδα. Αντίθετα δώστε προσοχή στο να διατηρείτε το σώμα σας ίσιο και σε σωστή ευθυγράμμιση, ώστε να μπορείτε να δεσμεύετε αποτελεσματικά όλους τους μυς.

Μόλις νιώσετε ότι χάνετε τη φόρμα σας, κάντε ένα διάλειμμα, ξεκουραστείτε για λίγο και μετά προσπαθήστε να επιστρέψετε και πάλι με την σωστή φόρμα.

Τα συνηθισμένα λάθη περιλαμβάνουν το να κλειδώνετε τους αγκώνες σας, να αφήνετε τους γοφούς σας να πέφτουν προς τα κάτω, καθώς κουράζεστε και να σηκώνετε τους γλουτούς σας προς τα πάνω προκειμένου να διευκολυνθείτε.

Στο παρακάτω δεκαπεντάλεπτο workout μπορείτε να κάνετε μια ολοκληρωμένη προπόνηση για επίπεδη και σφιχτή κοιλιά: