Η θεραπεία γέλιου είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται. Μια θεραπευτική φιλοσοφία που βασίζεται σε πολυάριθμες τεχνικές για να κάνει ένα άτομο, λοιπόν, να γελάσει.

Το σώμα δεν μπορεί να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ του προσποιητού γέλιου και του αυθόρμητου γέλιου.

Εξακολουθεί να απελευθερώνει όλες τις χημικές ουσίες που προκαλούν ευεξία -την ντοπαμίνη, την ωκυτοκίνη, τη σεροτονίνη και τις ενδορφίνες- και έχετε τα ίδια φυσιολογικά και ψυχολογικά οφέλη για την υγεία.

Διαβάστε επίσης: Ευτυχία: Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που την «προσελκύουν»

Πολλοί ενήλικες έχουν απελπιστικά λίγο γέλιο στη ζωή τους. Τα παιδιά γελούν περίπου 150 φορές την ημέρα- οι ενήλικες γελούν 12 φορές την ημέρα. Είναι κρίμα, αν αναλογιστεί κανείς τα δεκάδες οφέλη για την ψυχική υγεία που μπορεί να έχει μια απλή δόση γέλιου.

Μειώνει την κατάθλιψη και το άγχος, μειώνει την αρτηριακή πίεση, είναι ένα φυσικό αναλγητικό, ενθαρρύνει τη θετική σκέψη, ενισχύει το ηθικό, τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα, καίει θερμίδες και πολλά άλλα.

Ξεκινήστε το πρωινό σας με ευγνωμοσύνη

Κάθε πρωί, πριν καν βουρτσίσετε τα δόντια σας γράψτε τρία πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. Ακόμα κι αν η χθεσινή μέρα ήταν η πιο δύσκολη ή αν βρίσκεστε σε μια δύσκολη καμπή της ζωής σας, υπάρχουν πάντα θετικά.

Η πρακτική του να γράφετε αυτά τα θετικά και να τα βλέπετε μπροστά σας είναι αναζωογονητική. Εγγυάται επίσης ότι προσεγγίζετε τη μέρα σας από ένα σημείο ικανοποίησης, όχι πικρίας ή έλλειψης.

Χαμογελάστε

Το σώμα σας απελευθερώνει ενδορφίνες απλά και μόνο με το χαμόγελο. Ακούγεται τόσο βασικό, αλλά η απλή πράξη του χαμόγελου μπορεί να ξεγελάσει το μυαλό σας και να σας κάνει να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι.

Πάρτε μια βαθιά ανάσα

Και πάλι, πρόκειται για μια τόσο απλή τεχνική, αλλά το να αφιερώνετε λίγα λεπτά για να αναπνέετε βαθιά κάθε μέρα μπορεί να έχει απίστευτα αποτελέσματα στη βελτίωση της διάθεσης. Κάντε ένα διάλειμμα πέντε έως 20 λεπτών όποτε μπορείτε για να κλείσετε τα μάτια σας και να επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας.

Βγείτε έξω

Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι αυτοί που βγαίνουν όσο πιο συχνά γίνεται στον ήλιο και στη φύση. Η φύση έχει την ικανότητα να θεραπεύει και να αφυπνίζει τις αισθήσεις μας, να μειώνει το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη και να ενισχύει τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα.

Η φύση μας υπενθυμίζει ότι υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από εμάς εκεί έξω, γεγονός που μας βοηθά να χαλιναγωγήσουμε τον εγωισμό μας. Επιπλέον, αφιερώνοντας μια στιγμή για να παρατηρήσουμε την ομορφιά που μας περιβάλλει.

Κουνηθείτε

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι οι πιο χαρούμενοι άνθρωποι τραγουδούν και χορεύουν πάντα μόνοι τους; Η μουσική και ο χορός συμβάλουν στην ευτυχία. Και η καρδιαγγειακή άσκηση που συνοδεύει το χορό δεν θα βλάψει.

Φορέστε φωτεινά χρώματα

Είτε το συνειδητοποιούν είτε όχι, οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο ασκούν χρωματοθεραπεία. Ένα έντονο χρώμα μπορεί να φωτίσει τη διάθεσή σας και έχει την ικανότητα να βελτιώνει τη διάθεση κάποιου άλλου όταν είναι μαζί σας.

Το να βάλετε χρώμα στο μακιγιάζ σας, στο σπίτι σας ή στο γραφείο σας μπορεί επίσης να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, την παραγωγικότητα και να ενθαρρύνει τη θετικότητα.

Δείτε κάτι ξεκαρδιστικό

Το να γίνετε ένας ευτυχισμένος άνθρωπος δεν χρειάζεται να είναι μια σοβαρή διαδικασία. Στο τέλος της ημέρας, προσπαθήστε να κάνετε ό,τι χρειάζεται για να γελάτε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Προτιμήστε μια αστεία ταινία αντί για μια θλιβερή. Επιλέξτε την ελαφρότητα στη ζωή σας. Είναι ένας θετικός μηχανισμός αντιμετώπισης.

Ακολουθήστε το στο Google News