Υπάρχουν πλεονεκτήματα για την επιλογή ενός ελλειπτικού αντί για διάδρομο ή ποδήλατο, αν κάνετε την καρδιαγγειακή σας άσκηση στο γυμναστήριο;

Όταν εργάζεστε για την επίτευξη των 150 λεπτών αερόβιας δραστηριότητας μέτριας έντασης την εβδομάδα που συνιστώνται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, μπορεί να κατευθυνθείτε προς τον cardio εξοπλισμό στο γυμναστήριο.

Και μπορεί επίσης να αναρωτιέστε, με όλες τις επιλογές αν κάνετε τη σωστή. Κάθε κομμάτι του cardio εξοπλισμού έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Διαβάστε επίσης: Γυμναστική: 10 γρήγορες ασκήσεις ανάλογα με τη διάθεση και τους στόχους σας

Υπάρχει μια σειρά παραγόντων, όπως η ηλικία, η λειτουργία και η κινητικότητα, καθώς και οι υπάρχουσες συνθήκες υγείας ή οι τραυματισμοί, που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Όλα αυτά τα πράγματα κάνουν τη διαφορά όταν πρόκειται για το ποιο μηχάνημα είναι το καλύτερο για εσάς. Όπως και οι συγκεκριμένοι στόχοι σας για τη φυσική σας κατάσταση.

Αυτά τα μηχανήματα έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν τον καρδιακό και αναπνευστικό σας ρυθμό. Ενισχύουν τον καρδιακό μυ και αυξάνουν την αντοχή σας. Ορισμένα όμως χτίζουν και δύναμη. Σκεφτείτε λοιπόν τι θέλετε από την προπόνησή σας. Όπως και τι σας αρέσει, φυσικά.

Αν βρείτε μια προπόνηση που σας αρέσει να κάνετε, είναι πολύ πιο εύκολο να επιστρέφετε και να την ακολουθείτε. Εξάλλου, η κίνηση που κάνετε (όποια κι αν είναι αυτή) είναι καλύτερη από κάποια «τέλεια» προπόνηση που δεν κάνετε.

Διάδρομος

Μύες που στοχεύονται: Ο διάδρομος βοηθά κυρίως στην ανάπτυξη της καρδιαγγειακής σας αντοχής. Αλλά το περπάτημα ή το τρέξιμο θα γυμνάσει επίσης τους μύες του κάτω μέρους του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των τετρακέφαλων, των γλουτών, των οπίσθιων μηριαίων και των γάμπων.

Δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χτίσετε αυτούς τους μυς, αλλά η χρήση του διαδρόμου θα βοηθήσει στη διατήρησή τους.

Πλεονεκτήματα: Μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα και την κλίση για να αυξήσετε την ένταση. Σε σύγκριση με το ελλειπτικό και το κωπηλατικό, έχει βρεθεί ότι ο διάδρομος καίει περισσότερο λίπος.

Προβληματισμοί: Το να περπατάτε πολύ κοντά στην κονσόλα μπορεί να επηρεάσει τον κύκλο βαδίσματος του σώματός σας. Προσπαθήστε να μένετε στη μέση του ιμάντα και αποφύγετε να κρατιέστε.

Ποδήλατο

Μύες που στοχεύονται: Οι τετρακέφαλοι και οι οπίσθιοι μηριαίοι σας είναι τα άλογα εργασίας κατά την ποδηλασία.

Πλεονεκτήματα: Σε ορισμένα είδη ποδηλάτων, μπορείτε να αυξήσετε την αντίσταση και να σηκωθείτε για να κάνετε πετάλι, κάτι που προσομοιάζει την ανάβαση σε λόφο. Το ποδήλατο εσωτερικού χώρου είναι καλό για όσους αναρρώνουν από τραυματισμούς των κάτω άκρων.

Αν έχετε προβλήματα ισορροπίας, ένα στατικό ποδήλατο είναι μια καλή επιλογή για εσάς, καθώς τα πόδια σας βρίσκονται σε μια σταθερή θέση, σε αντίθεση με έναν διάδρομο.

Προβληματισμοί: Παρόλο που είναι χαμηλού αντίκτυπου και εύκολο για τις αρθρώσεις, αν έχετε πόνο στο μπροστινό μέρος του γονάτου, σκεφτείτε να μετακινηθείτε στο ελλειπτικό, καθώς η κίνηση πεντάλ στο ποδήλατο μπορεί να ασκήσει υπερβολική δύναμη στο γόνατο.

Ελλειπτικό

Μύες που στοχεύονται: Οι τετρακέφαλοι, οι οπίσθιοι μηριαίοι και οι γάμπες γυμνάζονται κατά τη διάρκεια αυτού του τύπου άσκησης, ιδιαίτερα αν αυξηθεί η αντίσταση.

Πλεονεκτήματα: Ως προπόνηση χαμηλού αντίκτυπου, το ελλειπτικό είναι ιδανικό για αρχάριους, καθώς και για άτομα που αναρρώνουν από τραυματισμό ή κάνουν φυσιοθεραπεία.

Προβληματισμοί: Αποφύγετε την καμπούρα, την ανύψωση των φτερών σας ή την υπερβολική κλίση προς τα πίσω. Διατηρήστε το σωστό κέντρο βάρους στο μηχάνημα.