διατάσεις, ή αλλιώς stretching, είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος άσκησης με σημαντικά οφέλη.

Η συστηματική άσκηση με μυϊκές διατάσεις επιδρά θετικά σε όλο το σώμα, γιατί το ανακουφίζει από την ένταση των καθημερινών δραστηριοτήτων, δημιουργεί ένα αίσθημα αποσυμφόρησης από το στρες, χαλαρώνει τους μυς και μειώνει τους πόνους που οφείλονται σε πιασίματα, έντονη σωματική δραστηριότητα, άσκηση ή υπερβολική καταπόνηση.

Διαβάστε επίσης: Υπομονή: Πώς θα την αποκτήσουμε;

Eπιπλέον, οι διατάσεις συμβάλλουν στη βελτίωση της σωματικής απόδοσης και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των τραυματισμών, αυξάνοντας την ευκαμψία των αρθρώσεων και την ελαστικότητα των μυών.

Ποια είναι τα είδη του stretching;

Πολλά είναι τα οφέλη του τακτικού stretching στον οργανισμό, καθώς όχι μόνο αυξάνει την ευλυγισία, που αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα της φυσικής κατάστασης, αλλά μπορεί επίσης να βελτιώσει την στάση του σώματος, να μειώσει το άγχος όπως και τους πόνους.

Οι πιο συνηθισμένες μορφές του περιλαμβάνουν το στατικό stretching, κατά το οποίο παραμένετε τεντωμένοι για ένα χρονικό διάστημα μεταξύ δέκα και τριάντα δευτερολέπτων και το δυναμικό, που περιλαμβάνει ενεργές κινήσεις που προκαλούν το τέντωμα των μυών

Πώς μας ωφελεί;

Όποια μορφή και αν επιλέξετε, σας χαρίζει απλόχερα:

  • Αυξημένη ευκινησία για ελεύθερες κινήσεις στην καθημερινότητά σας.
  • Αυξημένο εύρος κίνησης.
  • Αυξημένη ροή του αίματος στους μυς.
  • Καλύτερη στάση σώματος.
  • Λιγότερο άγχος και στρες.

Για να επωφεληθείτε, δοκιμάστε την σύντομη ρουτίνα stretching που ακολουθεί για να χαλαρώσετε όλο το σώμα: