Το manifesting δεν είναι αρκετό από μόνο του για να πετύχετε τους στόχους σας στη ζωή. Μην κρατάτε τον εαυτό σας στην παγίδα της μοίρας ή του «αν είναι γραφτό να γίνει, θα γίνει».

Αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να σας κάνει απίστευτα παθητικούς στη ζωή σας και να σας κρατήσει σε ένα μέρος που δεν ενδυναμώνεται από την αλλαγή που δρομολογείτε, που είστε υπεύθυνοι και που σας ανήκει.

Στηριχτείτε τόσο στην κυριότητα όσο και στην υπευθυνότητα για το παρελθόν, καθώς και για το μέλλον – αυτό θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη στον ευατό σας μακροπρόθεσμα.

Διαβάστε επίσης: Διαλογισμός: Εναλλακτικές δραστηριότητες με τα ίδια οφέλη

Δείξτε το δρόμο στη δική σας ζωή με έναν αναμμένο πυρσό.

Απλές συνήθειες για μια πιο υγιή ζωή

Η φροντίδα της υγείας μας είναι ευκολότερη απ’ ό,τι φαίνεται, είναι απλώς θέμα υιοθέτησης καλών συνηθειών.

Βεβαιωθείτε ότι μασάτε καλά το φαγητό σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε γρήορα το φαγητό τους και δεν αφιερώνουν χρόνο για να το μασήσουν ή να το απολαύσουν σωστά. Αν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, δοκιμάστε να επιβραδύνετε μασώντας το φαγητό σας περισσότερο από ό,τι θα κάνατε συνήθως. Θα απολαμβάνετε περισσότερο τη γεύση του φαγητού σας και πιθανότατα θα τρώτε και λιγότερο.

Στοχεύστε στα 7000 βήματα την ημέρα

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έκαναν κατά μέσο όρο 4.400 βήματα ημερησίως είχαν 41% χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από εκείνες τις γυναίκες που έκαναν κατά μέσο όρο 2.700 βήματα. Αποδείχθηκε επίσης ότι τα ποσοστά θνησιμότητας μειώνονταν ακόμη περισσότερο όσο περισσότερα βήματα έκανε κάποιος.

Κάντε μια βόλτα μετά το μεσημεριανό

Το μεσημεριανό γεύμα δεν χρειάζεται να είναι μόνο για φαγητό. Μπορείτε να αξιοποιήσετε την ώρα αυτή για να πάρετε πολύτιμο αέρα, φως και να γυμναστείτε.

Προσθέστε μια επιπλέον μερίδα λαχανικών στο πιάτο σας

Ένας απλός τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη υγιεινών τροφών είναι να προσθέσετε μια επιπλέον μερίδα λαχανικών σε κάθε γεύμα σας. Με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να αρχίσετε να αυξάνετε τα λαχανικά και να μειώνετε το junk food.

Επιλέξτε υγιεινά λίπη

Δεν είναι όλα τα λίπη ίδια. Ορισμένα είναι καλά για εμάς, άλλα όχι. Ποια είναι τα υγιεινά λίπη; Στο ελαιόλαδο, στους ξηρούς καρπούς και στο αβοκάντο, θα λαμβάνετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε – στις πιο υγιεινές μορφές που υπάρχουν.

Απενεργοποιήστε που και που τις συσκευές σας

Η τεχνολογία είναι σπουδαίο πράγμα. Αλλά είναι πολύ εύκολο να εθιστούμε στις τηλεοράσεις, τους φορητούς υπολογιστές, τα tablet και τα smartphones μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι κοιτάζουν μια από αυτές τις συσκευές για το μεγαλύτερο μέρος του πρωινού, του απογεύματος, του βραδινού και όχι μόνο.

Να έχετε κάτι να περιμένετε με ανυπομονησία

Το να βρίσκεστε σε μια κατάσταση θετικής προσμονής και προσδοκίας μπορεί να αυξήσει το επίπεδο ευτυχίας σας σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Official Journal of the International Society for Quality-of-Life Studies.

Βρείτε μια άσκηση που να σας αρέσει

Μπορεί να αναβάλλετε την άσκηση καθώς δεν σας αρέσει να πηγαίνετε στο γυμναστήριο ή να τρέχετε έξω μόνοι σας. Όταν η άσκηση είναι διασκεδαστική, θα έχετε περισσότερα κίνητρα για να την κάνετε τακτικά.

Προσέξτε τη στάση του σώματός σας

Η γλώσσα του σώματος είναι στενά συνδεδεμένη με τη νοοτροπία μας. Όταν καμπουριάζετε, δημιουργεί υποσυνείδητα τη συνολική αίσθηση αρνητικότητας. Όταν καθόμαστε ή στεκόμαστε με ίσια πλάτη, δημιουργείται ένα αίσθημα δύναμης και αυτοπεποίθησης.