Οι διακοπές του Πάσχα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία επανασύνδεσης με τα αγαπημένα μας πρόσωπα μέσα σε ένα κλίμα κατάνυξης. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι πρέπει να… παραχαλαρώσουμε ξεχνώντας εντελώς την υγιεινή ρουτίνα αυτοφροντίδας μας. Πώς θα τα καταφέρουμε και φέτος;

Διαβάστε επίσης: Πώς τρέφονται οι αιωνόβιοι; Οι τέσσερις «χρυσές» συμβουλές

Χαιρόμαστε το Πάσχα και μένουμε fit

Το φετινό Πάσχα:

Παραμείνετε ενεργοί

Μην παραμελείτε τη fitness ρουτίνα σας τη Μεγάλη Εβδομάδα. Προγραμματίστε τις προπονήσεις σας κατά προτίμηση πριν από τις κοινωνικές σας συναναστροφές, έτσι ώστε να είστε γεμάτοι ενέργεια για να τις κάνετε και να αισθάνεστε από κάθε άποψη, πιο ολοκληρωμένοι.

Ο μεταβολισμός σας θα παραμείνει αυξημένος και τυχόν υπερβολικές θερμίδες που μπορεί να καταναλώσετε θα είναι πιθανότατα αμελητέες. Η άσκηση βοηθά επίσης στη διαχείριση της πείνας, διατηρώντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά.

Δώστε προσοχή στο πιάτο σας

Με άλλα λόγια, δώστε προτεραιότητα στις θρεπτικές τροφές έναντι αυτών που είναι πλούσιες σε θερμίδες.

Οι άπαχες πρωτεΐνες, η υψηλής ποιότητας υδατάνθρακες, τα φρούτα και τα λαχανικά, σας κρατούν πάντα χορτάτους. Αντίθετα, τα τρόφιμα πλούσια σε ζάχαρη ή κακά λιπαρά είναι πλούσια και σε θερμίδες και πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή.

Φυσικά, δεν μιλάμε για την πλήρη αποφυγή οποιασδήποτε τροφής, απλά να μην ξεχνάτε πως πρέπει να υπάρχει πάντα το μέτρο.

Υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ

Ενυδατωθείτε επαρκώς πίνοντας… νεράκι πριν από τις οικογενειακές μαζώξεις και συνεχίστε να πίνετε νερό ανάμεσα στα ποτά, εάν φυσικά θέλετε να καταναλώσετε αλκοόλ.

Το νερό είναι βασικός «παίκτης» σε όλες τις σωματικές λειτουργίες ενώ το αλκοόλ το εντελώς αντίθετο!

Απολαύστε το Πάσχα όλοι μαζί

Οι κάθε είδους διακοπές αφορούν και την επανασύνδεση με τα αγαπημένα μας πρόσωπα καθώς και την… επαναφόρτισή μας. Άλλωστε, η υγεία μας δεν αφορά μονάχα ό,τι τρώμε και πίνουμε ή τις τακτικές επισκέψεις μας στο γυμναστήριο. Συνδέεται άμεσα και με το πώς νιώθουμε, μιας και σώμα και ψυχή είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.

Τελικά…

Μην πιέζετε τον εαυτό σας να περιοριστεί πολύ και να κάνει κάτι που δεν επιθυμεί. Απολαύστε ό,τι θέλετε σε νορμάλ ποσότητες, απενεργοποιήστε έστω για λίγο το κινητό, κάντε λιγότερη ή πιο χαλαρή γυμναστική και είναι βέβαιο πως θα χαρείτε το φετινό Πάσχα χωρίς ενοχές και θα το αποχαιρετήσετε δυνατοί… μέσα κι έξω!