Ξυπνάτε το πρωί αφού έχετε πατήσει αρκετές φορές την αναβολή; Η τυπική σας ρουτίνα περιλαμβάνει το να ντυθείτε βιαστικά για τη δουλειά, να φάτε κάτι στα όρθια, να τσεκάρετε τα social και να φύγετε… τρέχοντας από το σπίτι; Τότε μάλλον οι πρωινές σας συνήθειες στοιχίζουν στην ευεξία σας.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να ξεκινάτε τις ημέρες σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;

Αντί να κάνετε «scrolling»

Κάντε stretching

Διαβάστε επίσης: Φιστίκια Αιγίνης: Για καλό ύπνο και όχι μόνο

 

Το stretching αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους να ξεκινήσετε την ημέρα σας και όχι μόνο επειδή σας βοηθά να «ξεπιαστείτε» από τον ύπνο. Συμβάλλει επίσης στη βελτίωση της ροής του αίματος, της στάσης του σώματος και σας δίνει την ευκαιρία να αποβάλετε την ένταση από σώμα και μυαλό. Κάντε λοιπόν μερικές ήπιες ασκήσεις stretching ή δοκιμάστε ένα σύντομο πρόγραμμα γιόγκα για υγεία και ευεξία κάθε πρωί.

Περπατήστε

 

Το περπάτημα ενισχύει τη ροή του αίματος, μειώνει τις ορμόνες του στρες και απελευθερώνει ενδορφίνες, βελτιώνει τη διάθεση και μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης γνωστικής εξασθένησης, ενώ παράλληλα τονώνει όλο το σώμα σας. Τι άλλο θέλετε για να βγάζετε από εδώ και πέρα εσείς τον σκύλο βόλτα ή για να περπατήσετε μέχρι το αγαπημένο σας καφέ αντί να παραγγείλετε το πρωί;

Εκφράστε ευγνωμοσύνη

 

Η έκφραση ευγνωμοσύνης δεν είναι καλή για την καρδιά σας μόνο με τη μεταφορική έννοια. Η ευγνωμοσύνη και τα θετικά συναισθήματα φαίνεται ότι προστατεύουν κυριολεκτικά αυτό το ζωτικό όργανο. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτά τα συναισθήματα μπορεί να δράσουν ευεργετικά σε όσους έχουν υπέρταση. Επίσης, οι μελέτες για την αισιοδοξία, ένα χαρακτηριστικό που συνδέεται άμεσα με την ευγνωμοσύνη, δείχνουν μια σχέση μεταξύ θετικής σκέψης και χαμηλότερων επιπέδων αρτηριακής πίεσης. Κάθε πρωί, δοκιμάστε λοιπόν να καταγράφετε 3 πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες.

*Extra tip

 

Βρείτε το «ikigai» σας

 

Όταν ξυπνάτε το πρωί, τι σας κάνει να σηκώνεστε με όρεξη από το κρεβάτι; Τι σας κάνει να γεμίζετε με ενέργεια και κίνητρο να αδράξετε την ημέρα; Το να το βρείτε, ό,τι κι αν είναι αυτό και το αγκαλιάσετε πλήρως, είναι μία από τις συνήθειες που κάνουν οι κάτοικοι των «μπλε ζωνών».

Η ιαπωνική ιδέα του ikigai αναφέρεται ουσιαστικά σε αυτό που πυροδοτεί την ψυχή σας και γεμίζει τη ζωή με σκοπό. Σύμφωνα με τα δεδομένα από τις «μπλε ζώνες» ο σκοπός συνδέεται με τη μακροζωία και σας δίνει κυριολεκτικά έναν λόγο να σηκωθείτε από το κρεβάτι κάθε πρωί.