Γεννημένη στις 27 Σεπτεμβρίου 2002 στην Coachella Valley, η Jenna Ortega είχε ανακαλύψει την αγάπη της για την υποκριτική από μικρή ηλικία. Παιδί μαμάς ηθοποιού και μπαμπά επιχειρηματία, εντάχθηκε στον κόσμο της υποκριτικής στη νεαρή ηλικία των εννέα ετών, κάνοντας το ντεμπούτο της στην τηλεοπτική σειρά «Rob».

Εκτοτε ακολούθησαν ολοένα και πιο μεγάλοι ρόλοι. Ενα από τα μεγαλύτερά της hit ήταν ο ρόλος της «νεαρής Jane» στο εξαιρετικά δημοφιλές τηλεοπτικό σόου «Jane the Virgin». Το ταλέντο της φυσικά, δεν πέρασε απαρατήρητο από την Disney και το 2016 υποδύθηκε τη Harley Diaz στη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή «Stuck in the Middle», μετά την εμφάνισή της στο «CSI: NY» και στο blockbuster «Iron Man 3».

Διαβάστε επίσης: Gigi Hadid: Από ποιο σύνδρομο πάσχει;

Η ηθοποιός συνέχισε να εξελίσσεται και το 2019 συμμετείχε στο καστ των ηθοποιών της δεύτερης σεζόν στο «You», ενώ φέτος μας εντυπωσίασε ενσαρκώνοντας την περίεργη, αλλά και αστεία και πολλές φορές αληθινή, Wednesday Adams.

Υπερήφανη Λατίνα

Ως μία από τις λίγες επιτυχημένες λατίνες ηθοποιούς στο Hollywood, η Jenna Ortega δηλώνει υπερήφανη για την πολιτιστική της κληρονομιά. «Τώρα, στον κόσμο της υποκριτικής, βλέπεις πολύ περισσότερους ρόλους όλων των εθνοτήτων.

Βλέπω περισσότερες λατίνες συναδέλφους μου να εξελίσσονται και αυτό με κάνει πολύ υπερήφανη. Νιώθω ευλογημένη για τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν και είμαι εξαιρετικά υπερήφανη για την καταγωγή μου. Δεν θα το ήθελα αλλιώς» είχε αναφέρει σε δήλωσή της.

Η πρώτη της εμπειρία με το make up

«Μιμούμουν την skincare ρουτίνα που έκαναν οι μεγαλύτερες αδελφές μου και τις παρακολουθούσα να κάνουν το μακιγιάζ τους. Αρχισα να παίρνω κρυφά μερικά από τα προϊόντα της μαμάς μου όταν δεν ήταν εκεί.

Τα μάτια είναι πολύ σημαντικά για εμένα, οπότε η μάσκαρα είναι απαραίτητη. Κάθε φορά που αγοράζω μάσκαρα, παίρνω μια διαφορετική, μόνο και μόνο επειδή μου αρέσει να βλέπω ό,τι νέο υπάρχει».

Η skincare ρουτίνα της

«Κάνω πολλές ταινίες τρόμου και το δέρμα μου δεν αντέχει το ψεύτικο αίμα και έχει στιγμιαία ξεσπάσματα. Γι’ αυτό άρχισα να κάνω περισσότερα από το να πλένω το πρόσωπό μου και να το ενυδατώνω. Επιλέγω καθαριστικά για βαθύτερο καθαρισμό, που αφήνουν το δέρμα μου απαλό και εκτός από το μακιγιάζ αφαιρούν και τους ρύπους. Χρησιμοποιώ επίσης αντηλιακό κάθε μέρα».

«Οι αλλαγές για κάθε project μού φαίνονται τόσο συναρπαστικές. Για το “Wednesday” κάναμε δοκιμές μαλλιών και μακιγιάζ στο σπίτι του Tim Burton και κάποια στιγμή δοκιμάσαμε αφέλειες με κλιπ. Στον Tim άρεσε πολύ, αλλά υπήρχε κάτι που μας σταματούσε.

Κοίταξα λοιπόν τον κομμωτή και τον ρώτησα: Θέλετε να κόψουμε κανονικά αφέλειες; Ενιωσα πραγματικά τυχερή γιατί συμφωνούσαμε σε όλα. Ηταν ωραίο που έκανα αυτή την εκδοχή της Wednesday και που κράτησα και τις αφέλειες.

Υπάρχει κάτι σε αυτές που με κάνουν να νιώθω ο εαυτός μου. Δεν με ενδιαφέρει η επιπλέον περιποίησή τους. Θα κάνω οτιδήποτε για να τις διατηρήσω».

Είναι pescatarian

«Εχω υπάρξει vegan για πολύ καιρό, αλλά όταν πήγα στη Ρουμανία για τα γυρίσματα του “Wednesday”, το φαγητό εκεί ήταν διαφορετικό και ένιωθα ότι η διατροφή μου δεν είχε την ίδια διατροφική αξία.

Ετσι τώρα, είμαι pescatarian, επιλέγω δηλαδή να καταναλώνω περιστασιακά ψάρια, όπως ο τόνος ή ο σολομός».

Της αρέσει η yoga και τα squats

Η νεαρή ηθοποιός αγαπά τη γυμναστική και για αυτό αφιερώνει λίγο χρόνο καθημερινά στη σωματική της δραστηριότητα. Κυρίως της αρέσει να κάνει yoga, stretching και κάποιες προπονήσεις ενδυνάμωσης με ελαφριά βάρη.

Κάνει επίσης πολύ τρέξιμο και squats (καθίσματα) και λατρεύει το ποδόσφαιρο.

Σχεδόν εγκατέλειψε την υποκριτική για το ποδόσφαιρο

«Λατρεύω το τρέξιμο και το ποδόσφαιρο. Παραλίγο να εγκαταλείψω την υποκριτική για να ασχοληθώ επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Ηταν τόσο μεγάλο πράγμα για εμένα. Επαιζα σε οποιαδήποτε θέση, είτε επιθετικός είτε περιστασιακά στο κέντρο».

Αγαπά το TikTok

Ενα από τα αγαπημένα της μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το TikTok, όπου μετράει παραπάνω από 19 εκατομμύρια ακολούθους.

Στον ελεύθερό της χρόνο

Οταν δεν είναι μπροστά στην κάμερα, επιλέγει να περνά τον ελεύθερό της χρόνο παρέα με τα δύο της σκυλιά, Brooklyn και Anna.

Εχει παρατσούκλι

Οι αγαπημένοι της την φωνάζουν «Reeree», από το μεσαίο της όνομα που είναι Marie.

Αγαπημένη ταινία και σειρά

Η αγαπημένη ταινία της νεαρής σταρ είναι το «The Lion King» και η αγαπημένη της σειρά το «Stranger Things».

Τα μελλοντικά της πλάνα

Ενώ αγαπά την υποκριτική, η Jenna Ortega ελπίζει να γίνει στο μέλλον σκηνοθέτρια ή παραγωγός.