Γνωρίζουμε ότι η γυμναστική μας βοηθά να ζούμε καλύτερα, καθώς τονώνει το ανοσοποιητικό μας, «ανεβάζει» την διάθεσή μας και μας βοηθά να κρατήσουμε το βάρος μας υπό έλεγχο. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι για να κάνουν μια καλή cardio προπόνηση πρέπει να πάνε στο γυμναστήριο για να χρησιμοποιήσουν ένα μηχάνημα γυμναστικής ή να παρακολουθήσουν ένα δύσκολο μάθημα.

Αν και αυτά μπορούν σίγουρα να προσφέρουν μια καλή προπόνηση, μην ξεχνάτε και πιο απλές μορφές της όπως το περπάτημα στην γειτονιά σας ή μια σύντομη προπόνηση από την άνεση του σπιτιού σας.

Το περπάτημα έχει αποδειχθεί ότι είναι η πιο εύκολη μορφή άσκησης. Δεν κοστίζει τίποτα, αλλά παρέχει την καλύτερη προστασία της υγείας ενώ αυξάνει και τις πιθανότητες μακροζωίας. Το περπάτημα σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Όταν δεν μπορείτε να πάτε στο γυμναστήριο ή αισθάνεστε ότι δεν έχετε ενέργεια για ένα γρήγορο τρέξιμο, φορέστε τα αθλητικά σας και πηγαίντε για περπάτημα.

Μάλιστα, δεν είναι ανάγκη η προπόνησή σας να διαρκεί πολύ.

Συχνά πέφτουμε στην νοοτροπία του «όλα ή τίποτα» ή ορίζουμε έναν αυθαίρετο χρόνο που πρέπει να γυμναστούμε για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ωστόσο, ακόμη και οι σύντομες προπονήσεις μπορούν να είναι ευεργετικές για την καρδιαγγειακή σας υγεία.

Οποιαδήποτε μορφή άσκησης που διαρκεί από 15 έως 30 λεπτά – ακόμα κι αν δεν είναι υψηλής έντασης – αξίζει τον χρόνο και είναι πολύ ωφέλιμη. Θυμηθείτε το λίγο είναι πάντα καλύτερο από το καθόλου.

Για να ξεκινήσετε, δοκιμάστε την παρακάτω προπόνηση που ακολουθεί και «κάψτε» τις περιττές θερμίδες:

Ακολουθήστε το στο Google News