Η απώλεια βάρους αν και δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, μπορεί να επιτευχθεί με λίγη προσπάθεια και υπομονή και βέβαια με την κατάλληλη γνώση ως προς το τι πραγματικά σημαίνει «δίαιτα». Γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι που νομίζουν πως τα κάνουν όλα σωστά αλλά στην πραγματικότητα οι επιλογές τους λειτουργούν ενάντια σε αυτά που τελικά αποτελούν τα «κλειδιά» για μια ισορροπημένη διατροφή.

Διαβάστε επίσης: Υαλουρονικό οξύ: Πώς μας ωφελεί;

Αποφύγετε αυτά τα «5 λάθη» στη δίαιτα

#1 Νομίζετε ότι πρέπει να πεινάτε για να χάσετε βάρος

Πιστεύετε ότι όσο λιγότερο τρώτε, τόσο πιο γρήγορα θα χάσετε βάρος; Λάθος! Το σώμα σας δεν γνωρίζει ότι θέλετε να χάσετε κιλά και μαθαίνει γρήγορα να προσαρμόζεται σε ό,τι του προσφέρετε, παίρνοντας τις κατάλληλες «προφυλάξεις».

Αντί να χάνετε λοιπόν βάρος, εκείνο αποθηκεύει λίπος για να έχει ενέργεια για όλες εκείνες τις… δύσκολες στιγμές που δεν το τροφοδοτείτε.

#2 Παραλείπετε το πρωινό για να «εξοικονομείτε» θερμίδες

Σκεφτείτε: Δεν τρώτε τίποτα κατά τη διάρκεια του ύπνου οπότε στην πραγματικότητα έχετε μείνει νηστικοί για τουλάχιστον 10 ώρες μέχρι το πρωί.

Το πρωινό είναι απαραίτητο για την εκκίνηση του μεταβολισμού σας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που παρέλειπαν το πρωινό είχαν χαμηλότερους μεταβολικούς ρυθμούς καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας από τους ανθρώπους που επέλεγαν να φάνε κάθε πρωί.

#3 Έχετε απορρίψει εντελώς τα λίπη

Ακόμα και τα «καλά»!

Όλοι χρειαζόμαστε λίπος, τόσο για να νιώθουμε χορτάτοι όσο και για να έχουμε ενέργεια. Το λίπος χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθεί από τους υδατάνθρακες, οι οποίοι αποτελούν μια γρήγορη μορφή ενέργειας.

Τα «καλά» λίπη σε νορμάλ ποσότητες κάνουν πραγματικά καλό και στη δίαιτα.

#4 Αποφεύγετε τα σνακ

Όλοι μας χρειαζόμαστε φαγητό κάθε τρεις με τέσσερις ώρες και αν μείνετε για παράδειγμα έξι ώρες μεταξύ του μεσημεριανού γεύματος και του δείπνου νηστικοί, τότε κατά τη διάρκεια του δείπνου θα φάτε ό,τι βρείτε μπροστά σας (δεδομένου ότι το στομάχι σας χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να ενημερώσει τον εγκέφαλό σας ότι είναι γεμάτο).

#5 Αντικαθιστάτε τα φρούτα με χυμό φρούτων

Συχνά, οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν γιατί ο χυμός φρούτων δεν είναι το ίδιο με τα φρούτα αφού παρασκευάζεται από αυτά.

Ο χυμός φρούτων περιέχει όλη τη ζάχαρη των φρούτων, αλλά χωρίς τις φυτικές ίνες. Σαν αποτέλεσμα, μπορείτε εύκολα να προσθέσετε επιπλέον 500 θερμίδες την ημέρα στο σώμα σας επιλέγοντας να πιείτε μερικά ποτήρια χυμού. Αξίζει;