ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

220 γρ. πλιγούρι

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

220 γρ. ντομάτα σε κύβους, χωρίς τα υγρά

2 φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα

8 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

Χυμός από 1 λεμόνι

90 ml ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

400 γρ. νερό ή ζωμός (κοτόπουλου ή λαχανικών)

Ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ρίχνουμε το νερό ή τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτουμε το πλιγούρι. Αποσύρουμε αμέσως την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με το καπάκι της ή με μεμβράνη. Αφήνουμε το πλιγούρι να φουσκώσει για 45-60 λεπτά. Το σουρώνουμε και το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Το ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.