Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικά πένες

1/2 κιλό μαγειρεμένες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες

2 αβοκάντο – ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε κύβους

1 φλιτζάνι τεμαχισμένο τυρί

1 φλιτζάνι μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά

¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού

2 ντομάτες, κομμένες σε κύβους

1 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι

4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαρούλι

Εκτέλεση

Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό να βράσει. Τοποθετήστε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, μαγειρέψτε τα για 8 έως 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν al dente, και στραγγίστε τα. Ξεπλύνετε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό για να κρυώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε απαλά τα ζυμαρικά, τις γαρίδες, τα αβοκάντο, το τυρί Cheddar, τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, τις ντομάτες και την κόκκινη πιπεριά. Σερβίρετε πάνω από το μαρούλι.