Υλικά

150 γρ. γιαούρτι, συν επιπλέον για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

1 λεμόνι, ξεφλουδισμένο και στιμένο

½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο

½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο

τζίντζερ, τριμμένο

δυόσμος, ψιλοκομμένος

4 στήθη κοτόπουλου , το καθένα κομμένο σε 6 κομμάτια

4 πίτες ολικής άλεσης

μαρούλι κομμένο σε φέτες

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες, για το σερβίρισμα

κόκκινο λάχανο τουρσί, σάλτσα τσίλι και χούμους, για το σερβίρισμα (όλα προαιρετικά)

Θα χρειαστείτε

4 μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε δυόσμο και τον βάζετε σε ένα μπολ με το γιαούρτι, το μισό χυμό λεμονιού, όλο το ξύσμα λεμονιού, τα μπαχαρικά και το τζίντζερ. Ανακατέψτε καλά και αλατοπιπερώστε. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου, ανακατέψτε και βάλτε το στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, μουλιάστε 4 μεγάλα ξύλινα σουβλάκια σε νερό για τουλάχιστον 20 λεπτά (ή χρησιμοποιήστε μεταλλικά).

Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε το κοτόπουλο, ζεστάνετε τη σχάρα σας σε μέτρια φωτιά και στρώνετε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Περάστε το κοτόπουλο στις εμποτισμένες ξύλινες ή μεταλλικές σούβλες και ψήστε το στη σχάρα για 15-20 λεπτά, γυρίζοντας το μισό χρόνο, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί μέχρι μέσα.

Ζεστάνετε τις πίτες και, στη συνέχεια, σερβίρετε τα με το μαρούλι, το κοτόπουλο, το κόκκινο κρεμμύδι, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το δυόσμο και τυχόν προαιρετικά πρόσθετα, όπως επιπλέον γιαούρτι ή λάχανο τουρσί, σάλτσα τσίλι και χούμους.