Όλοι δίνουμε τις μάχες μας καθημερινά. Να εξελιχθούμε, να αναπτυχθούμε, να πετύχουμε. Ο έντονος ανταγωνισμός όμως που παρατηρείται ολοένα και πιο συχνά στη σύγχρονη κοινωνία, είναι κάτι που μπορεί να σπάσει τους προσωπικούς μας δεσμούς και να έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες πάνω από όλα στον εαυτό μας.

Γιατί ακριβώς «αγωνίζεστε»;

Κοπιάζετε για να αποδείξετε στους άλλους ότι κάνουν λάθος ή πως μπορείτε να τους προσπεράσετε και μάλιστα γρήγορα; Ή για τον εαυτό σας και αυτό που σας αρέσει σε οποιοδήποτε επίπεδο να κάνετε;

Είναι μάταιο να προσπαθείτε να αποδείξετε πόσο δυνατοί και πόσο καλύτεροι από τους άλλους είστε. Κάποιοι εργαζόμενοι για παράδειγμα μπορεί να περνούν άγρυπνες νύχτες με σκληρή δουλειά και πολλά φλιτζάνια καφέ, μόνο και μόνο για να βγουν «μπροστά». Εσείς όμως, είστε εσείς. Και ο καθένας τελικά έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο για να επιτύχει τους στόχους του.

Διαβάστε επίσης: Ανασφάλειες: Tips για να τις καταπολεμήσετε

Κάποιοι μπορεί να είναι εξαιρετικοί στη φωτογραφία ή στη μαγειρική. Κάποιοι αγαπούν να γράφουν ενώ κάποιοι άλλοι να ταξιδεύουν και να μοιράζονται τις ιστορίες τους. Το σημαντικό κοινό χαρακτηριστικό που είναι ωφέλιμο όλοι να έχουν; Να κάνουν αυτό που αγαπούν περισσότερο και να το κάνουν για τον εαυτό τους.

Δεν είναι ο εγωισμός, είναι η αυτοπεποίθησή σας που πρέπει να «ενισχυθεί».

Έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας ακόμα και στα δύσκολα. Εμπιστοσύνη σημαίνει αποδοχή αυτού που είστε, συμπεριλαμβανομένων των ελαττωμάτων σας. Έτσι μόνο δίνετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να αναπτυχθεί. Για να περάσετε πρώτοι τη «γραμμή του τερματισμού», δεν είναι σωστό να κάνετε τους άλλους να αισθάνονται κάτι λιγότερο από εσάς. Τελικά το «εγώ» σας θα σας αποθαρρύνει και θα σας γεμίσει αρνητικότητα. Και ακόμα κι αν επιτύχετε, θα ψάχνετε μια… χαμένη ευτυχία.

Αφήστε πίσω σας ίχνη καλοσύνης…

Ο φθόνος οδηγεί σε αδιέξοδα. Είστε, από την άλλη πολύ πιο δυνατοί, όταν αφήνετε στο δρόμο σας ίχνη καλοσύνης. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να μάθετε από τους ανθρώπους γύρω σας. Γνώσεις που μπορεί να χρειαστείτε για να πετύχετε οτιδήποτε με τον δικό σας τρόπο.

Δεν υπάρχει άλλωστε ένας συγκεκριμένος τύπος επιτυχημένου ανθρώπου. Οι άνθρωποι που αγωνίζονται για να φτάσουν κάπου έχουν πολλά πρόσωπα και χρώματα. Ο καθένας από εμάς έχει τους δικούς του αγώνες να δώσει και τα δικά του εμπόδια να προσπεράσει.

Απλώστε το χέρι σας για να βοηθήσετε τους άλλους να ανέβουν αυτή τη σκάλα στην πορεία προς την κορυφή. Μεταδώστε αυτό που ήδη γνωρίζετε και μάθετε από έναν άλλο άνθρωπο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε και να επιτύχετε αλλά και να νιώθετε πραγματικά ισορροπημένοι και ευτυχείς.