Υλικά

2 αγγούρια (περίπου 675 γρ.)

150 γρ. γιαούρτι

1 έως 2 λάιμ, χυμό, ανάλογα με τη γεύση

μικρή χούφτα εστραγκόν, ψιλοκομμένο

3 κλωναράκια δυόσμου, μαζεμένα φύλλα

μικρό ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε το ένα τρίτο του αγγουριού και αφήστε το στην άκρη για να το σερβίρετε αργότερα. Ψιλοκόψτε τα υπόλοιπα αγγούρια και ρίξτε τα στο μπλέντερ ή στο μούλτι μαζί με το γιαούρτι και το χυμό από ένα λάιμ.

Προσθέστε το εστραγκόν, τα περισσότερα φύλλα δυόσμου και το περισσότερο σχοινόπρασο. Χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Δοκιμάστε τη σούπα και προσθέστε λίγο ή όλο το χυμό λάιμ από το δεύτερο λάιμ αν θέλετε περισσότερη οξύτητα.

Αδειάστε τη σούπα σε μπολ ή μικρά φλιτζάνια, σκορπίστε το ψιλοκομμένο αγγούρι, τα υπόλοιπα φύλλα δυόσμου και το υπόλοιπο σχοινόπρασο.