Οι σκέψεις μας μπορεί να επηρεάσουν την ψυχική μας κατάσταση και αυτό με τη σειρά του, την απόδοσή μας, είτε θετικά είτε αρνητικά. Το πώς αισθανόμαστε μπορεί εν τω μεταξύ να αλλάξει μέσα σε μόλις λίγα λεπτά ανάλογα και με ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Υπάρχει βέβαια διαφορά μεταξύ διάθεσης και προσωρινών συναισθημάτων (όπως ο φόβος, η έκπληξη, ο θυμός).

Ας μάθουμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις σκέψεις μας ώστε να αισθανόμαστε «δυνατοί», ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολες είναι οι περιστάσεις.

Διαβάστε επίσης: Άγχος: 10 σημάδια ότι σας στέκεται εμπόδιο

Εναλλακτικοί τρόποι για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας σε μόλις λίγα λεπτά

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις διάφορες καταστάσεις στη ζωή. Κάποιοι από αυτούς είναι:

10λεπτος συλλογισμός

Βελτιώστε τη διάθεσή σας σε δέκα λεπτά, αφιερώνοντάς τα στο να χαλαρώσετε σε ένα ήρεμο περιβάλλον. Σκεφτείτε ψύχραιμα όσα σας προβληματίζουν. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να καταλήξετε σε συμπεράσματα που θα βελτιώσουν τη διάθεσή σας.

Αποδεχτείτε τα πράγματα που δεν μπορείτε να λύσετε, λύστε ό,τι μπορείτε και πάνω από όλα, αισθανθείτε ευχαριστημένοι με ό,τι έχετε.

10λεπτη άσκηση

Βελτιώστε τη διάθεσή σας σε δέκα λεπτά κάνοντας μια έντονη προπόνηση. Μετά από λίγο θα αισθάνεστε χαλαροί και αυτό θα σας επιτρέψει να κάνετε ό,τι έχετε στο πρόγραμμά σας με καλύτερη διάθεση.

10λεπτο γεύμα

Η συμπερίληψη μιας ποικιλίας τροφίμων στην διατροφή μας προάγει, μεταξύ άλλων, τη βέλτιστη λειτουργία του εγκεφάλου μας.

Για παράδειγμα, η φαινυλαλανίνη, μια ουσία που υπάρχει σε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, είναι ένα πολύτιμο συστατικό για τη βελτίωση της διάθεσής μας μαζί με άλλα τρόφιμα- ροφήματα όπως το κακάο, το οποίο περιέχει φλαβονοειδή και πολυφαινόλες.

Και οι δύο αυτές ουσίες συμβάλλουν στην καλή μας διάθεση. Η μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί επίσης να είναι μια καλή ιδέα για να ενεργοποιηθούν τα νευρωνικά μας δίκτυα.

Αφιερώστε 10 λεπτά στο να φάτε ένα υγιεινό γεύμα με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα. Η ψυχική σας κατάσταση αναμφίβολα θα βελτιωθεί.

10λεπτο διάλλειμα για να κάνετε ό,τι σας αρέσει

Πολλές φορές δεν μπορούμε να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας επειδή το περιβάλλον μας είναι στρεσογόνο και δεν βρίσκουμε ηρεμία και γαλήνη.

Κάντε ένα 1ολεπτο διάλλειμα, αναπνεύστε βαθιά και ακούστε μουσική ή κάντε ό,τι άλλο σας αρέσει. Αφήστε λοιπόν τα προβλήματα στην άκρη έστω για λίγα λεπτά και επικεντρωθείτε σε κάτι ευχάριστο και δημιουργικό και ακόμη καλύτερα, χωρίς χρονόμετρο…