Μπορείτε να πιείτε ένα smoothie αντί να φάτε πρωινό; Εξαρτάται. Αυτή δεν είναι ποτέ η αγαπημένη απάντηση κανενός, αλλά η αλήθεια είναι ότι το αν μπορεί να αντικαταστήσει ένα γεύμα ή όχι εξαρτάται πραγματικά από το τι περιέχει.

Για παράδειγμα, αν προσθέτετε μόνο κατεψυγμένα φρούτα και νερό, τότε αυτό δεν είναι γεύμα, αλλά ένα ελαφρύ, δροσιστικό σνακ.

Σε γενικές γραμμές, ένα γεύμα πρέπει να περιλαμβάνει μερικές ομάδες τροφίμων: υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπος και φυτικές ίνες. Αυτό είναι σημαντικό επειδή κάθε ομάδα τροφίμων έχει διαφορετικά οφέλη και όταν τις τρώτε μαζί, προάγουν την υγεία, την ικανοποίηση, τη σταθερότητα του σακχάρου στο αίμα και την ενέργεια.

Διαβάστε επίσης: Αδυνάτισμα με smoothies: 3 superfoods που πρέπει να προσθέτετε

Το ίδιο ισχύει και για τα smoothies. Αν προσθέτετε μόνο φρούτα και νερό, τότε στην πραγματικότητα παίρνετε μόνο υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Επιπλέον, ένα τέτοιο smoothie δεν περιέχει τις απαραίτητες θερμίδες που χρειάζεστε για να λειτουργήσετε.

Τα smoothies είναι, γενικά, μια εξαιρετική επιλογή όλο το χρόνο και κυρίως το καλοκαίρι, επειδή είναι θρεπτικά, φορητά και ενυδατικά. Ωστόσο, αν διαπιστώσετε ότι το πρωινό σας smoothie δεν σας κρατάει χορτάτους, αυτό ένα σημάδι ότι δεν είναι αρκετό θερμιδικά και διατροφικά.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν ένα σωρό γευστικοί τρόποι για να κάνετε ένα smoothie εξίσου πλούσιο με ένα γεύμα:

Αντικαταστήστε το νερό με γάλα

Ενισχύετε την περιεκτικότητα του smoothie σας σε πρωτεΐνη με γάλα, χυμό ή ακόμη και νερό καρύδας. Το αγελαδινό γάλα και το γαλά σόγιας είναι οι πιο ολοκληρωμένες πηγές πρωτεΐνης και ασβεστίου. Εναλλακτικά, σκεφτείτε το γιαούρτι ή το κεφίρ για ένα boost προβιοτικών.

Προσθέστε ξηρούς καρπούς, σπόρους ή βούτυρο ξηρών καρπών

Ο στόχος της προσθήκης ξηρών καρπών και σπόρων είναι να ενισχύσετε τη γεύση και την υφή του smoothie σας και να προσθέσετε πρωτεΐνες και υγιή για την καρδιά λιπαρά. Τα καλά λιπαρά θα βοηθήσουν τον οργανισμό σας να απορροφήσει τις λιποδιαλυτές βιταμίνες (βιταμίνες Α, D, Ε και Κ) που υπάρχουν στα άλλα συστατικά.

Δοκιμάστε το φυστικοβούτυρο για να ενισχύσετε τη γεύση και τα καρδύδια για πιο κρεμώδη υφή. Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε με σπόρους chia, που είναι γεμάτοι φυτικές ίνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Χρησιμοποιήστε φρούτα και λαχανικά

Ένα από καλύτερα πράγματα σχετικά με τα smoothies είναι ότι αποτελούν έναν εύκολο τρόπο για να αυξήσετε την ημερίσια πρόσληψη φρούτων και λαχανικών. Συνδυάστε τα αγαπημένα σας για πρόσθετες φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.